Múltidéző

2023.08.06. 20:24

Nosztalgiával emlékeznek olvasóink a régi szép időkre

Egy újabb különleges összeállítást készítettünk olvasóink által beküldött, régi, családi, kedves fotókból.

Sebestyén Hajnalka

Forrás: Olvasói fotó

Ha ön­nek is van olyan ké­pe, mely va­la­mi­ért em­lé­ke­ze­tes, és szí­ve­sen meg­mu­tat­ná má­sok­nak is, os­­sza meg ve­lünk! Fon­tos, hogy olyan fel­vé­tel­ről le­gyen szó, mely 2003 előtt ké­szült. A kép­hez rö­vid le­írást is ké­rünk: ki­ket vagy mit áb­rá­zol, hol és mi­kor ké­szült.

A fény­ké­pet el­küld­he­ti pos­tai úton: Pe­tő­fi Né­pe szer­kesz­tő­sé­ge, 6000 Kecs­ke­mét, Bercsényi u. 7., vagy e-mailben a [email protected] cím­re. Mot­tó: Fény­ké­pes múlt­idé­ző (a pos­tai úton ér­ke­zett fo­tó­kat fel­hasz­ná­lás után vis­­sza­küld­jük). A meg­je­le­né­se in­gye­nes. Elő­re is kö­szön­jük!

Forrás: Olvasói fotó

Első helyezés 

Kecelről Udvarhelyi István nyugalmazott iskolaigazgató, vasdiplomás pedagógus egy tűzoltóverseny kedves emlékét elevenítené fel. 2001. június 23-án a kiskőrösi járási tűzoltóversenyen a keceli tűzoltóság leányversenyzői első helyezést értek el. Felkészítőjük Dobár László rajparancsnok volt. Álló sorban balról: Travnyik János tűzoltó parancsnok, Takács Nóra, Huszár Anikó, Téglás Andrea, Molnár Márta, Fejes Katalin, Udvarhelyi István, a tűzoltóság titkára. Guggolnak balról: Béleczki Helga, Dobár László tűzoltó rajparancsnok, Gersner Anettázia, Téglás Judit. Fekvő sor: Fejes Anikó, Huszár Zita. 

Forrás: Olvasói fotó

Kossuth-konferencia 

Kecskemétről Kenyeres Dénes nyugállományú alezredes egy több mint 20 évvel ezelőtti eseményre emlékezne vissza. A kecskeméti Helyőrségi Tiszti Klub Kossuth Lajos születésének 100. évfordulója tiszteletére konferenciát szervezett. A felvétel a résztvevők egy részét örökítette meg a Kossuth szobornál a koszorúzást követően 2002. szeptember 13-án. Balról-jobbra : Csörsz Tünde, Kovács Györgyné, dr. Jósa Iván, vitéz dr. Juharosné Molnár Piroska, dr. Hermann Róbert, vitéz Gyenes Sándor, Pásztor Ferenc, Kenyeres Dénes alezredes, Irházi Gyula, Péterné Fehér Mária, Simon Balázs, dr. Földi János, dr. Szabó Dénes és Józsa Lajos. 

Forrás: Olvasói fotó

Betlehem 

Ágasegyházáról Szórád István nyugalmazott tanár, díszpolgár egy régi emlékét osztaná meg, mellyel – bízik benne – sokaknak örömet okoz Ágasegyházán. Egy régi, több évtizeddel ezelőtti karácsonyi emléket idézne fel, a fotó egy betlehemes játék közben készült a gyerekekről. 

Forrás: Olvasói fotó

Édesanya  

Kecskemétről Szijjártó László édesanyját, Sipos Etelka emlét idézné meg ezzel az 1960-as években készült felvétellel. Olvasónk édesanyja a mama kertjében látható Szentkirályon, ahol a család legnagyobb lányaként felnőtt. Mindig nagyon dolgos volt, és szerető édesanya. Sajnos néhány éve már nem lehet közöttük, de szeretett emlékét örökre őrzik.

Forrás: Olvasói fotó

Szüreti felvonulás 

Kecskemétről Hegedűs Andrásné Éva több mint két évtized távlatába repítené vissza Olvasóinkat. A Nyíri út 77/b. szám alatti Margaréta Nyugdíjasház, valamint a Napsugár nyugdíjas klub rendszeresen szervezett szüreti felvonulást. A programot a nyugdíjasház részéről többek között Olvasónk szervezte meg. Ez a fotó 2000-ben egy szüreti felvonulás vidám pillanatát örökítette meg. 

Forrás: Olvasói fotó

Lakodalom 

Kiskunmajsáról Rácz Andrásné egy 1970-ben készült fotóval nosztalgiázna, mely Kertész Imre és Kertész Imréné Hanga Regina lakodalmán készült. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában