Baon podcast

2023.07.05. 16:59

Rendőrségi tanácsok a nyári betörések ellen – podcast

Ez az időszak a nyaralásokról, a vakációról szól, viszont sajnos az utazások száma növekedése mellett a betöréses esetek is gyakoribbá válnak. Néhány egyszerű módszerrel viszont csökkenteni lehet az esélyét.

Orosz Fanni Flóra

Forrás: shutterstock.com / illusztráció

A nyár az utazások, a kirándulások időszaka. Ilyenkor akár napokra, de még az is elképzelhető, hogy hetekre őrizetlenül hagyjuk a lakásunkat, a házunkat és, ha figyelmetlenek vagyunk a nyaralás könnyen rémálommá válhat. A nyári betörésekkel, besurranásokkal szemben hatékony védekezés lehet néhány egyszerű és pénztárcabarát módszer, amikre érdemes figyelni. A témáról segítségünkre volt Tóth Szilvia rendőr őrnagy, a Kecskeméti Rendőrkapitányság Megelőzési és Áldozatvédelmi Alosztály vezetője.

Beszélgettünk többek a leggyakoribb betörési, vagy éppen besurranási módszerekről, arról, hogy milyen praktikákkal tarthatjuk távol az otthonunktól az illetéktelen behatolókat, és végül arról is, hogyha minden elővigyázatosság ellenére megtörténik a baj, és betörés áldozatává válunk, mit lehet tenni. Részletek az alábbi podcast felvételben.

A cikkben szereplő podcast megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában