Programok

2023.07.13. 18:36

Nemzetiségi táborba várta a gyerekeket a halasi cigány önkormányzat

Kéthetes nyári napközis nemzetiségi tábort szervezett a Kiskunhalasi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat. A tábor helyszíne a Rostás László Cigány Közösségi Ház, ahol a táborozó gyerekek a cigány kultúráról, a nemzetiségi hagyományokról és a kereszténységről is sok érdekes tudnivalóval ismerkednek.

Pozsgai Ákos

A nyári napközis táborban a napi háromszori étkezés mellett a gyerekek számos érdekes programon vehetnek részt

Fotó: Pozsgai Ákos

– A gyerekek mindennap kora délelőtt érkeznek és délutánig maradnak, idén már sokadik alkalommal szerveztük meg a nyári nemzetiségi tábort a gyerekek és a szülők nagy örömére

 – mondta el Szabó Tünde, a Kiskunhalasi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat elnöke.

A nyári napközis táborban a napi háromszori étkezés mellett a gyerekek számos érdekes programon vehetnek részt, kézműves-foglalkozásokat, sport- és játékos vetélkedőket szerveznek a részükre, a legnagyobb sikert a halasi rendőrkapitányság tematikus napja aratta, ahol a gyerekek a rendőri munkával ismerkedhettek, valamint játékos formában tanulhattak a nyári vakációzás veszélyeiről. A közös tánc, zenélés mellett a cigány hagyományokról is tanulhattak a gyerekek és érdekes előadást hallhattak a vallásokról is.

Augusztus közepétől felkészítő foglalkozásokra várják azokat a gyerekeket, akik valamilyen tantárgyból pótvizsgára kényszerülnek nyár végén. A felkészítésben szakképzett pedagógusok segítenek, az elmúlt években ennek a felzárkóztató programnak köszönhetően jelentősen csökkent az évismétlő diákok száma. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában