Elismerés

2023.06.08. 17:41

Nemzetközi környezetvédelmi díjat nyert a Kecskeméti Nemzeti Színház

Azok után, hogy az Energiaügyi Minisztérium második helyezéssel jutalmazta a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház Re-Színház elnevezésű akcióját, melyet az Európai Hulladékcsökkentési Hét keretein belül szerveztek 2022 novemberében, a nemzetközi zsűri is méltatta a projektet, méghozzá egy első helyezéssel – írja közleményében a Kecskeméti Nemzeti Színház.

Horváth Péter

Az akció ötlete Sárdi Barbara marketingvezetőtől származott

Fotó: Kecskeméti Nemzeti Színház

A közleményben hangsúlyozzák, hogy Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház számára kiemelten fontos, hogy aktívan cselekedjenek egy fenntarthatóbb jövő érdekében. A 2022-es Európai Hulladékcsökkentési Hét keretein belül az országos tematikához alkalmazkodva a textilek újrahasznosítására igyekeztek felhívni a figyelmet. Jelmezraktárakban felesleges, kidobásra ítélt anyagaikból többek között hátizsákokat, neszesszert és ökotasakokat készítettek, amelyekhez egy jótékonysági adománygyűjtés keretein belül juthattak hozzá a színházrajongók. Emellett szabásmintákkal szolgáltak, arra ösztönözve a kreatív színházbarátokat, hogy saját megunt, elhasználódott textíliáiknak is adjanak új életet. Az akció ötlete Sárdi Barbara marketingvezetőtől származott, az egyedi színházas relikviákat Bertalan Henriett nőiruha-készítő és jelmezraktáros valósította meg, míg a kampány arca Märcz Fruzsina színművész volt.

A közlemény szerint ezzel a projekttel országos szinten gazdálkodó szervezetek kategóriában a második helyezést érték el, illetve a nemzetközi díjazásra is jelölték a teátrumot. Az EWWR, azaz European Week for Waste Reduction nemzetközi díjkiosztó gálája június 1-én Írország fővárosában, Dublinban volt, ahova kategóriánként a három díjra nominált projekt képviselői kaptak meghívást.

A díjátadó a színház számára abszolút sikert hozott: gazdálkodó szervezetek kategóriában a nemzetközi zsűri első helyezéssel díjazta az akciót. A nemzetközi zsűri tagjai jelentős európai intézményektől érkeztek. A kreatív trófeát, amely szintén az újrahasznosítást szem előtt tartva készült a dublini Rediscovery Centre-ben, a teátrum képviseletében Sárdi Barbara marketingvezető vette át.

A 14. Európai Hulladékcsökkentési Héten több mint 16 ezer akció valósult meg 30 országban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában