Európai Hulladékcsökkentési Hét

2022.11.22. 12:05

Egyedi, színházi ereklyékért lehet licitálni Kecskeméten

A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház az Európai Hulladékcsökkentési Héthez kapcsolódva exkluzív színházi relikviákat gyártott varrodájában. Az egyedi hátizsákokra, neszesszerekre, retikülre a teátrum Facebook-oldalán lehet szert tenni adományért cserébe, amellyel a Színészek az Ifjúságért Alapítványt támogathatják a színházbarátok – tájékoztatta a baon.hu-t közleményében a színház.

Horvát Péter

Archív-felvétel

Fotó: Bús Csaba

A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház újra harcba száll a fenntarthatóbb jövőért, ezúttal is csatlakozva az Európai Hulladékcsökkentési Héthez, amelynek idei témája a textil.

Olyan előadások alkalmával használt, megmaradt textilekből készültek ereklyék, mint a  Rómeó és Júlia, a Cirkuszhercegnő vagy épp az Elisabeth. A színház varrodájában készült táskákon, neszesszereken, retikülön könnyen felismerhetően köszönnek vissza az adott produkció motívumai, így a színházrajongók kedvenc előadásai tovább élhetnek.

A november 21-27. között zajló jótékonysági adománygyűjtés keretein belül bárki megszerezheti ezeket az egyedi termékeket.

Az említett jelmezeket olyan közkedvelt színművészek viselték a Kecskeméti Nemzeti Színház előadásaiban, mint Szemenyei János, Orth Péter, Horváth Alexandra vagy Jankovics Anna. 

Az eredeti jelmezek tervezői Kovács Yvette Alida és Szűcs Edit. Az anyagokból készült, adománygyűjtésre bocsátott termékeket pedig Bertalan Henriett, a színház jelmezraktáros-szabász munkatársa készítette.

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét keretében továbbá a színház varrodájának dolgozói tippekkel, szabásmintákkal szolgálnak majd a hét folyamán, amellyel a színház célja, hogy a zöldülni vágyók otthonaikban is könnyedén, néhány lépésből elkészíthessék saját tárgyaikat a megunt textíliákból.

Mindez további jótékony ügyet is szolgál: az adománygyűjtés keretein belül befolyt összeggel a Színészek az Ifjúságért Alapítványt támogathatják a nézők.

A hátizsákokért, neszesszerekért, retikülért, ökotasakokért a teátrum Facebook-oldalán, az adott poszt alatt, kommentben lehet jelentkezni. Egy-egy termék a legmagasabb összeget ajánló adományozóé lesz. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!