Hírösszefoglaló

2023.06.06. 12:21

Ezek a legfontosabb kecskeméti hírek június 6-án

Olvassa el a legfontosabb kecskeméti híreket!

baon.hu

Teljes útzár lesz Kecskeméten, a Dózsa György úton

Csütörtökön 23 óra és pénteken hajnali egy óra között, legfeljebb 20 perces időtartamra teljes szélességében lezárják a Dózsa György út 6. szám előtti útszakaszt – tájékoztatott közleményében a kecskeméti önkormányzat. Az útlezárás az Izsáki út négysávúsításához kapcsolódik. Ez idő alatt a fölé tervezett útbaigazító táblák portálszerkezetének építéséhez szükséges beemelés zajlik majd. Ezt követően továbbra is biztosítják a forgalom számára a kétszer egy sávon történő haladást.

Mindennap nyitva lesz a Domb Beach Strand

A jó időnek köszönhetően már a múlt hét végén megnyitotta kapuit a Domb Beach Strand Kecskeméten. A szabadstrand nyitását idén is az iskolai nyári szünet kezdéséhez igazítják, így azt ebben az évben június 16-ra tervezik, de az időjárás függvényében ez még változhat. A nyitást követően mindennap 9 órától 20 óráig várják a fürdőzőket. Idén a belépőjegy ára egységesen 1500 forint, a 6 éves kor alatti gyermekek számára pedig ingyenes a belépés. Hétköznapokon délután 16 órától kedvezményes belépőjegyet is lehet váltani, melyért idén 1000 forintot kell majd fizetni. Szép kártyát a helyszínen nem tudnak elfogadni – írta a baon.hu portál.

Ünnepi könyvhét Kecskeméten

Kecskeméten is könyvbemutatók sokasága színesíti a 94. Ünnepi Könyvhét rendezvénysorozatát. A Katona József Könyvtárban keddtől szombatig várják a könyvbarátokat. Ma (június 6., kedd) 17:00 órától a Hol terem a magyar vitéz? Egri csillagok – Kalandkönyv bemutatóját tartják. A szerzőkkel, Libor Zoltánnal és Nagy Ádámmal Kriskó János beszélget. Szerdán 18 órától lesz az Apakönyv című kötet bemutatója a könyvtár nagytermében. Orosz László (1925-2016) tanár, irodalomtudós emlékiratát és többkötetnyi naplóját fia, Orosz István író és grafikus saját emlékekkel megtoldva, archívumok dokumentumaival és íróasztalfiókok mélyén talált levelekkel kiegészítve a kecskeméti Forrás folyóirat számára rendezte sajtó alá, majd a Katona József Könyvtár kérésére formálta könyvvé. A könyvhét keretében kedvezményes árú könyvvásárt is tartanak, csütörtöktől szombatig a könyvtár előtt, a Piaristák terén.

Közlekedésre alkalmatlan járműveket szűrtek ki

A múlt hét végén a kecskeméti rendőrök és a Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal Közlekedési, Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály Járműforgalmi Osztályának munkatársai razziát tartottak városszerte. Az akció során a közlekedési hatóság a mobil műszaki vizsgálóállomását is az egyik bevásárlóközpont parkolójába telepítette. Több olyan járművet is találtak a kecskeméti rendőrök, amit a kormányhivatal munkatársai a közlekedésre alkalmatlannak minősítettek. – A kecskeméti rendőrök a jövőben nagyobb hangsúlyt fektetnek az illegálisan átalakított gépjárművek kiszűrésére, ezért a lakosság több ilyen jellegű akcióra számíthat Kecskeméten és a környező településeken – közölte a rendőrség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában