Döntés

2023.06.29. 15:02

A minisztérium tájékoztatása szerint nem zárják le Kecskeméten az Izsáki utat

Nagy felháborodást keltett a lakosság körében a Dózsa György és az Izsáki út teljes lezárásának terve a nyári időszakra. Ezért a tervezett teljes útzár feloldásáról egyeztettek a Városüzemeltetési és Fejlesztési Bizottság csütörtöki informális ülésén, melyen Bogdán Béla, az Építési és Közlekedési Minisztérium főosztályvezetője és Bíró Judit kormánytisztviselő adott tájékoztatást a kérdésben.

Horváth Péter

Nagy felháborodást keltett a lakosság körében a Dózsa György és az Izsáki út teljes lezárásának terve a nyári időszakra

Fotó: Horváth Péter

Az ülésen először az önkormányzati képviselők, bizottsági tagok tettek fel kérdéseket a felújítást megrendelő minisztérium munkatársainak. Sipos László képviselő elmondta: nem azt az ütemezést tapasztalja, amiről a pályázat bemutatásakor és kezdési időszakban tájékoztatást adtak. A teljes útzárral kapcsolatban pedig aggodalmát fejezte ki azért, mert sok vállalkozás működik a területen, melyeket így nem tudnának megközelíteni a vásárlók.

Nemcsik Mátyás képviselő a munkálatok lassulására hivatkozva kérte a főosztályvezetőt, hogy a minisztérium járjon közben a vállalkozó munkaszervezésében és az eredmények legyenek láthatóak a munkaterületen. Dr. Siposné Bodrozsán Alexandra képviselő nem bizottsági tagként kifogásolta, hogy nem volt szórólapos tájékoztatás a munkálatokról, mint ahogyan arról a kezdetekkor szó volt, illetve az is problémát jelent, hogy a terelés következtében a teherautók a kertvárosias részre hajtanak be, mely utak emiatt több helyen megrongálódtak.

Kriston Ádám, a Bácsvíz Zrt. műszaki igazgatója elmondta, hogy háromoldalú közmű megállapodást kötött a Bácsvíz az önkormányzattal és a megrendelővel, ennek határideje május 30. volt, ezért módosítani kell a megállapodást. Ez még folyamatban van, az új határidő augusztus 31., várhatóan eddigre készülnek el a munkákkal. 

Összesen 1035 folyóméter vezetéket kell kicserélni a munkaterületen, ebből 764 méter készült el. 

Bogdán Béla, a minisztérium főosztályvezetője elmondta: a nyári időszak csökkent forgalma miatt került szóba a lezárás lehetősége, mert ez idő alatt egyszerre több közmű kiváltásán dolgozhatna a vállalkozó. Azonban ez nem valósul meg, továbbra is terelés mellett végzik a munkálatokat. A jelentős forgalomterelés augusztus 24-ig tervezett, 25-től nagy változás lesz a közelgő iskolakezdés miatt: a Mária utca, az Olimpiai utcai új körforgalom és a Vízmű utcai csomópontokon lesz már nagyobb terelés, a csomópontok között pedig 2x2 sávon haladhat a forgalom. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában