Közlekedés

2023.06.15. 20:20

Térképpel segítik az autósokat a kecskeméti lezárások kapcsán

A Kecskeméten autózóknak az előbbi cikkünkben segítséget nyújtunk a gördülékenyebb közlekedés érdekében a jövő hétfőn kezdődő, várhatóan két hónapig tartó Izsáki és Dózsa György utat érintő lezárásokról.

Sebestyén Hajnalka

Forrás: shutterstock.com / illusztráció

Az Építési és Közlekedési Minisztérium közleményéből kiderül: a Kecskémét, 52. számú főút felújítása újabb kivitelezési üteméhez érkezett. A beruházással érintett Dózsa György és Izsáki úton, az 5. számú  főút (Nagykörút) és a Vízmű utcai csomópont szakasza között újabb forgalomterelés lesz várhatóan 2023. június 19. és 2023. augusztus 25. között az alábbiak szerint.

A Katona gimnáziumnál lévő csomópont a Dózsa György út irányába le lesz zárva. A Dózsa György útra az Ipoly utcáról (két forgalmi sávot alakítanak ki) lehet behajtani a vasúti kereszteződés irányába. A Botond utca ennek az építési ütemnek az első szakaszában nyitva lesz a Dózsa György út irányába, de a közműkiváltások elvégzése érdekében, és a kivitelezés előre haladásának függvényében a nyári időszak folyamán időlegesen lezárásra kerül. 

A vasúti kereszteződés után jobbra, a Mercedes Benz Sport Akadémia előtt egy ideiglenes egyirányú átkötő út épül, amely tehermentesíti az Olimpia utcát, megközelíthetővé válik a McDonald's, a JYSK és a Vincent Étterem, valamint a Rudolf laktanya mellett elhaladó szervizúton át a Sport utca. A vasúti kereszteződés után balra lehet eljutni a Lidl, Szilvási és ezek környezetében lévő kereskedelmi és egyéb létesítményekhez, valamint az Erzsébet lakóparkhoz. 

 

A Dr. Szobonya Zoltán utcáról kétirányú célforgalmat biztosítanak a Sheraton szállodáig, így azon útszakasz páros oldalán lévő összes intézmény, vállalkozás gépkocsival megközelíthető. A Sheratontól a Szilvási parkolóig két irányba kizárólag teherautók, kizárólag áruszállítás céljából közlekedhetnek.

A Dózsa György út páros oldalán az Olt utca és a Boldogasszony tér közötti szakaszon lévő ingatlanok szintén megközelíthetők lesznek, ott egyirányú forgalom lesz az Olt utca irányából.

A Vízmű utcai csomópontot teljes egészében le kell zárni, ott csak az autóbuszok haladhatnak át. Ez egyben azt is jelenti, hogy az Izsáki út az Auchan irányából a Vízmű utcai csomópontban zsákutcává alakul, ezért kérjük a közlekedőket, hogy átmenő forgalom céljára kerülő útvonalakat használjanak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában