Műsor

2023.05.02. 18:16

Magyar és székely nóták csendülnek fel Kecskeméten

Szombaton ismét a nóta kap főszerepet Kecskeméten, a Hagyományteremtő Székely Magyar Zenei Találkozón. Kovács János aranykoszorús nótaénekes és barátai garantáltan jó hangulatot teremtenek a több órás műsorban.

Sebestyén Hajnalka

A felvétel a tavalyi találkozón készült

Forrás: Beküldött fotó

Kovács János 2008-ban alapította meg a Kecskeméti Nótások Baráti Körét, melynek népszerűsége töretlen. A tagok az ország számos pontján fellépnek, sőt a határon túl is. Jó kapcsolatot ápolnak Erdélyben élő, valamint hazánkban élő erdélyi nótaénekesekkel is.

Egy évvel ezelőtt rendezett székely-magyar nótatalálkozó rendkívül jól sikerült, most következik a folytatás.

Szombaton 14 órától a Bajor Étterembe várják a nótaszerető közönséget a Hagyományteremtő Székely-Magyar Zenei Találkozóra. A megnyitón köszöntőt mond a rendezvény fővédnöke Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár. A rendezvény védnöke Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere.

A műsorban fellép többek között Kovács János, Éliás Tibor Artisjus-díjas zeneszerző, Kálmán Imre-díjas előadóművész, a Magyarnótaszerzők és Énekesek Országos Egyesületének elnöke, Nyíri Szabó Sándor többszörösen kitüntetett magyarnóta énekes, valamint erdélyi énekesek, Szilágyi Sándor Dankó Pista-díjas és Dankó Pista Életműdíjas nótaénekes, a Csiki Páros – Regián Melinda és Dobos Zsolt, Ferenczi László, Kósa Béni, Ferenczi Attila magyarnóta-énekesek. Meglepetés vendég: kolozsvári születésű opera és operett énekes. Továbbá énekelnek még az egyesület tagjai. Műsorvezető: Ország Ilona. A nótaénekesek kíséri Nyári László és zenekara, fellép a Kecskemét Táncegyüttes és a Mátyás Király Citerazenekar.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában