Kalocsa

2023.05.12. 11:41

Hárommillió forintos önkormányzati támogatást adnak a Kék Madár Fesztivál megrendezéséhez

Kalocsa képviselő-testülete az április végén megtartott ülésén több támogatási kérelmet bírált el, az igénylők számára kedvezően.

Zsiga Ferenc

Fesztiválforgatag a kalocsai sétálóutcában

Fotó: MW-archív

A kiosztott összesen 4,5 millió forintból a június 1–4-ig tartó Kék Madár Fesztivál-, és a május 18–20. között zajló XII. Sárkányhajó Kupa megrendezéséhez többmilliós forrást biztosított a grémium. A Polgárőr Egyesület félmilliós támogatásáról konkrét, míg egy rendőrségi beszerzéshez adandó hozzájárulásról ezúttal csak elvi döntés született. 

Ez utóbbi döntés érdekessége, hogy a Kalocsai Rendőrkapitányság vezetője egy drón vásárlásához kért támogatást Kalocsa és a járás további húsz települése önkormányzatától. A testület mostani, hangsúlyosan elvi döntésével csak szándéknyilatkozatot tett a beszerzéshez való hozzájárulásról. A rendvédelmi és bűnmegelőzési feladatok légi támogatására szánt eszköz megvásárlásához adandó hozzájárulás konkrét összegről később, az együttműködő önkormányzatok számának és fizetőképességének ismeretében döntenek.

A kiosztott összegek mértékét tekintve a legnagyobb támogatást a Kék Madár Alapítvány kapta. Az indokolás szerint ezt a költségek növekedése indokolja. Eszerint a korábban szokásos egymillió helyett, hárommillió forint támogatást nyújt a város, ezzel is elismerve a Kék Madár Fesztivál jelentőségét, színvonalát és a város kulturális életében betöltött kiemelkedő szerepét.

Lakatos György fagottművész, Kalocsa díszpolgára évtizedek óta szervezi a Kék Madár Fesztivált
Fotó: Tapodi Kálmán

A Sárkányhajó Kupát szervező Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat 943 ezer forint támogatást kért és kapott Kalocsa legnagyobb tömegsport-rendezvényének lebonyolítására.

A kalocsai kutyamenhelyt üzemeltető Összefogás az Állatokért Alapítvány elnöke pénzt nem, csak tulajdonosi hozzájárást kért az önkormányzattól a kutyafuttató bővítése, reklámfelület kialakítására érdekében. Miután az alapítvány tevékenységéről a testület több tagja is elismerő szavakkal szólt, a képviselők egyhangúlag hozzájárultak a fejlesztésekhez.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában