Hírösszefoglaló

2023.05.22. 15:41

Ezek a legfontosabb kecskeméti hírek május 22-én

Olvassa el a legfontosabb kecskeméti híreket!

Baon.hu

Köhögtetőgépet vásároltak

Több mint kétmillió forinttal gazdagodott Kecskeméten a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház a jótékonysági vadászat felajánlásának köszönhetően. Az összegyűlt adomány átadását csütörtökön tartották a kecskeméti kórházban. Fejes László, a jótékonysági vadászat ötletgazdája és az Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft. ügyvezetője adta át a 2,2 millió forintot a vármegyei kórháznak. A felajánlásból − némi önerőt hozzátéve − egy köhögtetőgépet vásároltak.

Díjjal ismerték el munkásságát

Holczer József piarista atya, nyugalmazott magyar–orosz szakos tanár, Pilinszky- és Lőrincze-díjas nyelvművelő, nyelvész, költő, irodalmár kapta a Magyar Irodalomtörténeti Társaság tanári kitüntetését, a Toldy Ferenc-díjat. Minden évben országosan három díjat adnak át: egy tanári pályán, egy irodalom, muzeológus, közművelődési, valamint egy irodalomtudományi területen dolgozó kiemelkedő munkásságát ismeri el. A társaság tanári díja idén Kecskemétre került, Holczer József vehette át. A Toldy Ferenc-díjat 1981-ben alapította a Magyar Irodalomtörténeti Társaság.

Születésünnep Kecskeméten

Nagy érdeklődés mellett zajlott le idén is a kecskeméti Születésünnep. Kismamák és kisgyermekes családok több mint hatvan ingyenes programon vehettek részt az elmúlt két hétben. A szombati záróünnepségen a Katona József Könyvtárba várták a családokat, ahol Kovács-Dandi Csilla főszervező mesélt arról, hogy 2015-ben Patik Réka álmodta meg a rendezvénysorozatot, melynek szervezését két év után vette át. Idén két hét alatt 30 előadóval több mint 60 programot kínáltak, melyek a gyermekvárás, szülés és gyermeknevelés területét ölelték fel. A résztvevők minden programon pecsétet kaptak az útlevelükbe, melyet a záróünnepségen adhattak le. Közülük sorsolták ki a szerencséseket, akik értékes ajándékokat kaptak a felajánlásoknak köszönhetően.

Muzsikált az erdő a hétvégén Hetényben és Tőserdőn is

A Muzsikál az erdő rendezvénysorozat idén megalakulásának a 20. évfordulóját ünnepli. A jubileum alkalmából egész hétvégén zene csendült fel két helyszínen, szombaton a Nyíri-erdőben, vasárnap pedig Lakitelek-Tőserdőn. Az esemény fő célja a két évtized alatt sem változott: az erdő és a zene, a művészet erejével a környezettudatos, fenntartható életvitel irányába mozdítani a rendezvény résztvevőit. A „Muzsikál az erdő” a Hírös Városban című erdei koncertet szombaton a Nyíri-erdőben, a Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. által működtetett Vackor Vár Erdei Iskola területén rendezték meg. Koncertet adott a Kodály Zoltán Iskola Aurin Leánykara, az M. Bodon Pál Alapfokú Művészeti Iskola fúvószenekara, a Mátyás Király Citerazenekar, a közönség megtekinthette Szilágyi Áron dorombbemutatóját, a Kecskemét Táncegyüttes produkcióját és fellépett Szirtes Edina Mókus zenésztársával, Jammallal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában