Záróünnep

2023.05.20. 18:35

Ajándékokat kaptak a legszerencsésebbek a kecskeméti Születésünnepen – galériával

Nagy érdeklődés mellett zajlott le idén is a kecskeméti Születésünnep. Kismamák és kisgyermekes családok több mint hatvan ingyenes programon vehettek részt az elmúlt két hétben. A szombati záróünnepségen ajándékok sokaságát sorsolták ki a résztvevők között.

Sebestyén Hajnalka

Ajándékok sokaságát sorsolták ki a résztvevők között

Fotó: Bús Csaba

A Katona József Könyvtár nagytermébe várták szombaton a családokat. Kovács-Dandi Csilla főszervező köszöntötte elsőként a megjelenteket, és néhány mondatban összefoglalta a Születésünnep eddigi történetét.  

2015-ben Patik Réka álmodta meg a rendezvénysorozatot, melynek szervezését két év után vette át Kovács-Dandi Csilla. Két évig szervező társa volt Szabó Annamária személyében, de 2019-től már egyedül viszi a stafétát mint főszervező. Szerencsésnek érzi magát, mivel nagyon sok segítőtársa van, akik nélkül nem is valósulhatna meg ekkora sikerrel a programsorozat.

Idén két hét alatt 30 előadóval több mint 60 ingyenes programot kínáltak, melyek a gyermekvárás, szülés és gyermeknevelés területét ölelték fel. 

A rendezvénysorozat magas színvonalát mutatja, hogy a kecskeméti önkormányzat is támogatja. A várost képviselve Szamler László önkormányzati képviselő gratulált a szervezőknek. Beszédében kiemelte a civil munka fontosságát, szépségét és nehézséget.

A pecsétgyűjtés idén sem maradt el. A résztvevők minden programon pecsétet kaptak az útlevelükbe, melyet a záróünnepségen adhattak le. Az útlevelekből sorsolták ki a szerencséseket, akik értékes ajándékokat kaptak a felajánlásoknak köszönhetően. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában