Összefoglaló

2023.05.31. 21:11

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. május 31.

Összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Felvételünk az akasztói baleset helyszínén készült

Fotó: Pozsgai Ákos

Sajnos egyre gyakrabban hallani olyan esetekről, amikor mérgezett vagy szögekkel, csavarokkal tűzdelt ételt raknak ki az utcára, hogy a kutyákban kárt tegyenek. Most újabb hasonló eset történt Kecskeméten.

Pénzfelvétel után raboltak ki egy nyugdíjas asszonyt Félegyházán. 

Múlt szombaton reggel kerékpárját tolta egy nő a városban, amikor alkalmi ismerőse meglátta és beszélgetni kezdtek. Váratlanul a férfi ököllel arcon ütötte, aminek hatására a nő kerékpárjával a földre esett és pár másodpercre eszméletét vesztette. 

Nagy hagyománya van az AXIÁL Kft. bajai központjában a véradásnak, melyre általában évente kétszer kerül sor. A legutóbbi alkalmon megjelenő donorok többsége a rendszeres véradók táborát erősítette.

A Kalocsai Járásbíróság jogerősen két és fél év börtönre ítélte és három évre eltiltotta közügyektől azt a 46 éves férfit, akivel szemben személyi szabadság megsértése és kifosztás miatt emelt vádat a Kalocsai Járási Ügyészség.

A kecskeméti városháza teljes körű felújítása keretében alakították ki a 21. századi színvonalú látogatóközpontot. A hazánkban egyedülállóan a városházában kialakított látogatóközpont kilenc termében a legmodernebb technikával, élményalapú látványelemekkel, fényekkel, hangokkal és illatokkal gazdagított, multimédiás tartalmakkal is rendelkező, interaktív kiállítás keretében mutatják be a hírös város történetét.

A nyomozók olyan felvételekre bukkantak a Budapesten randalírozó szélsőbaloldaliak elleni nyomozás során, amelyek tizenkét évesnél is fiatalabb gyerekek elleni erőszakra utalnak.

Ötszörösre emelkedett volna Kiskőrös áramszámlája az idén, ha nem hozott volna megelőző intézkedéseket a város vezetése.

Durva magyarellenes kirohanásokra lehet számítani a jogállamiság magyarországi helyzetéről szóló EP-vitán.

Szerda délután súlyos balesethez riasztották a kiskőrösi mentőket és tűzoltókat Akasztó közelébe, ahol az 53-as főúton egy személyautó árokba borult.

 Az Európai Unió 263 millió forintos támogatásával alakult meg a Kecskeméti Ágazati Képzőközpont, amely biztosítja a vállalkozások számára, hogy olyan képzett, versenyképes munkaerővel rendelkezzenek, akik képesek megfelelni a gyorsan változó gazdasági igényeknek. A hivatalos projektzáró sajtótájékoztatót szerdán tartották a képzőközpontban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában