Összefoglaló

2023.05.25. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. május 25.

Összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

baon.hu

Fotó: Bús Csaba

Vonattal ütközött egy személygépkocsi Baja külterületén, az 55-ös főút 107-es kilométerénél, szerdán 21 óra után.

Teljes áron is hajlandó megvásárolni az ipari park 3,2 hektáros területét a Portador Cargo Kft., erről írásban nyilatkozott a bajai székhelyű gazdasági társaság.

A 14 ezer lakost számláló Kiskőrös az idén ünnepli várossá avatásának az 50. évfordulóját. A járási központ a nehéz gazdasági körülmények ellenére is dinamikusan fejlődik. A hétvégi Városalapítók Napja ünnepség idején beszélgettünk Domonyi László polgármesterrel.

A Kecskeméti Járási Ügyészség csoportosan elkövetett rablás miatt vádat emelt három férfival szemben, akik egy sikátorban hátulról rátámadtak hajléktalan ismerősükre és miután összerugdosták, elvették a hátizsákját. 

A kecskeméti képviselő-testület csütörtöki ülésén Szemereyné Pataki Klaudia polgármester ismertette a város tavalyi költségvetését tartalmazó zárszámadást.

Az Otthon moziban mutatták be szerdán Kecskeméten a Rokonom, Petőfi című dokumentumfilmet. Borzák Tibor, Hajduk Márta és Novák Lajos filmje különleges hangulatot idéz, ugyanis bemutatja a költő 20. és 21. századi rokonait. Petőfi Sándornak nincs egyenesági leszármazottja, de oldalágon sok rokona él. Az egyórás film közülük mutat be hat családot.

Bár a koronavírus-járvány kapcsán hoztak rendeletet a Covid miatt árván vagy félárván maradat gyerekek támogatására, a csütörtöki közgyűlésen a kecskeméti önkormányzat arról döntött, hogy mostantól általában véve segítik az árva és félárva a fiatalokat, illetve családjaikat.

A közgyűlés első napirendi pontjaként Kerti István rendőr alezredes, a Kecskeméti Rendőrkapitányság vezetője nyújtotta be 2022-ről szóló beszámolóját. A kapitány utolsó ilyen jelentését tette, mert június 1–től kérésre rendelkezési állományba vonul, amit az indokol, hogy betöltötte 60. életévét. Őt Timafalvi László rendőr ezredes, jelenlegi kiskunfélegyházi kapitány váltja, akinek kinevezését a közgyűlés is támogatta.

Megelégelték a drogosokat és az erőszakos utcai kéregetőket Halason és Jánoshalmán is.

Együttműködési megállapodást írt alá a Neumann János Egyetem és a Szegedi Szakképzési Centrum (SZC) csütörtökön az egyetem Műszaki és Informatikai Karának Deák Ferenc termében.

Kecskemét büszkesége, a városháza, teljes körűen megújult, melyről az elkészült beszámolót a csütörtöki közgyűlés elfogadta a képviselő-testület. Az épület átalakítása során teljes akadálymentesítés, a belső közösségi terek rekonstrukciója, valamint az épület környezetének rendezése történt meg.

Egy sikeres pályázatnak köszönhetően a megújuló energiákkal kapcsolatos fejlesztéseket dolgozhat ki a kecskeméti önkormányzat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában