Baja

2023.05.25. 07:00

Teljes áron megvásárolná a bajai ipari parki területét a Portador Cargo Kft.

Teljes áron is hajlandó megvásárolni az ipari park 3,2 hektáros területét a Portador Cargo Kft., erről írásban nyilatkozott a bajai székhelyű gazdasági társaság − tájékoztat a Baja város közösségi oldala. 

Márton Anna

Archív-felvétel

Fotó: Márton Anna

Mint arról korábban beszámoltunk, áprilisban nyújtotta be Nyirati Klára polgármester azt az előterjesztést, amely szerint 55, 5 millió forintos árkedvezménnyel értékesítette volna a vállalkozások számára kijelölt ingatlant. A polgármester akkori indoklásában kifejtette: a költségvetés fenntarthatóságának érdekében szükség van a bevételi forrásokra.

A képviselők akkor nem szavazták meg az indítványt, ezért Nyirati Klára polgármesteri vétóval élve újra napirendre tűzte az előterjesztést. A május 12-ei rendkívüli képviselő-testületi ülésen a polgármester kiállt eddigi álláspontja mellett. Hangsúlyozta, hogy a városnak szüksége van a bevételekre, melyekből egyebek mellett utakat tudnának felújítani. 

Rácz Péter, a Fidesz-KDNP képviselője hozzászólásában azt a változatot javasolta, amelyben a vállalkozó által eredetileg benyújtott 138 millió forintos vételáron el lehessen adni az ipari parkban lévő ingatlant, és ezzel – a kedvezményes vételárhoz képest jóval –  nagyobb forráshoz jusson a város. A városvezetés úgy szavazta le a Fidesz-KDNP módosító indítványát, hogy akkor a lehetőségét sem teremtették meg annak, hogy a vállalkozó nyilatkozhasson arról, 138 millió forintért is megvásárolná a telket. 

Végül a Fidesz-KDNP bajai frakció javaslatának köszönhetően a város 55 millió forintos többletbevételhez jutott.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában