Vádemelés

2023.05.25. 10:52

Összeverték és kirabolták hajléktalan ismerősüket a kecskeméti buszpályaudvaron

A Kecskeméti Járási Ügyészség csoportosan elkövetett rablás miatt vádat emelt három férfival szemben, akik egy sikátorban hátulról rátámadtak hajléktalan ismerősükre és miután összerugdosták, elvették a hátizsákját – közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség.

baon.hu

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

A vádirat szerint a többszörösen büntetett férfiak 2022. október 27-én délben Kecskeméten, a távolsági buszpályaudvaron egy padon hajléktalan ismerősükkel  beszélgettek és közben italoztak. Amikor a sértett a szemben lévő épületegyüttes közötti sikátorhoz indult a három férfi utána eredt, hogy az értékeit megszerezze. Egyikük hátulról ütést mért a sértett fejére, majd a két társa ököllel tovább ütlegelte a megtámadott férfit, aki emiatt a földre került. Ott valamennyien tovább bántalmazták, fejbe rúgták és testszerte rugdosták. Végül egyikük magához vette a földön fekvő férfi hátán lévő hátizsákot, amiben apró használati tárgyai, valamint személyes okmányokkal teli pénztárca volt.

Mint írják, a kecskeméti nyomozók egy órán belül elfogták a rablóbanda mindhárom tagját, egyikük vállán a rabolt hátizsákot is megtalálták. Kiderült, hogy a sértett okmányaitól időközben megszabadultak.

Az elfogásuk óta letartóztatásban lévő férfiakat az ügyészség csoportosan elkövetett rablás bűntettével, valamint közokirattal visszaélés vétségével vádolja és ezért velük szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza. Bűnösségükről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

A sikátorban rugdosták meg a férfiak a hajléktalant
Forrás: Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában