Közgyűlés

2023.05.25. 12:28

Segíti az árván és félárván maradt gyermekeket és családjaikat a kecskeméti önkormányzat

Bár a koronavírus-járvány kapcsán hoztak rendeletet a Covid miatt árván vagy félárván maradat gyerekek támogatására, a csütörtöki közgyűlésen a kecskeméti önkormányzat arról döntött, hogy mostantól általában véve segítik az árva és félárva a fiatalokat, illetve családjaikat.

Horváth Péter

A kecskeméti önkormányzat az árva és félárva a fiatalokat, illetve családjaikat

Fotó: Bús Csaba

A kecskeméti önkormányzat a Covid idején rendeletet hozott az árván és félárván maradt gyerekek támogatására. Ez a támogatás azon gyermekeket, illetve családjait segítette, akik a Covid következtében maradtak árván. A közgyűlés csütörtöki döntése alapján − Engert Jakabné alpolgármester előterjesztése alapján − a Covid-járvánnyal kapcsolatos megkötést törölték a rendeletből, vagyis az önkormányzat immár általában véve a félárván vagy árván maradt gyermekeket, illetve súlyos veszteséget átélt családokat támogatja.

A rendelet módosítása megszüntetni kívánja azokat a határidőket, amelyek eddig befolyásolták a támogatás iránti kérelem benyújtásának határidejét.

Ennek érdekében a költségvetési keretösszeget hárommillió forinttal megemelik. A közgyűlés egyhangúlag elfogadta az előterjesztést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában