Összefoglaló

2023.05.17. 21:43

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. május 17.

Összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

baon.hu

Három autó tört össze Halason egy figyelmetlen sofőr miatt

Fotó: Pozsgai Ákos

Nyolc és fél évvel ezelőtt nyílt meg a Berki Viola és Diószegi Balázs festőművészek állandó kiállításának helyet adó Berki Galéria Kiskunhalason. A Covid-járvány, a gazdasági, majd a háborús válság a városban is arra kényszerítette az önkormányzatot, hogy átszervezze kulturális intézményei működését. A fenntartóváltás magával hozta a galéria bezárását, amely információink szerint rendkívül alacsony látogatottsággal működött.

Hosszú a bűnlajstroma annak a 21 éves férfinek, akit kedden vettek őrizetbe. A rendőrök kezdeményezik bűnöző letartóztatását.

A Ferencváros elleni 2–0-ás hétvégi KTE-siker alkalmával a lila-fehérek támadója, a második gólt szerző Tóth Barna két embernek ajánlotta a gólját, egyikük a Mount Everest csúcsát ostromló Price Márton volt. A 29 esztendős hegymászó vasárnap fel is ért a csúcsra, ahonnan üzent gyerekkori barátjának. Utána jártunk, hogy a két sportember honnan is ismeri egymást.

Az elmúlt héten negyvennyolc anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset történt a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén. Tizennégy olyan karambol volt, amely sérülést eredményezett; ezekben a balesetekben tizennégyen könnyebben, négyen pedig súlyosan megsérültek

Az életfogytig tartó büntetése helyett enyhébb ítéletet, 20 év börtönbüntetést kapott B. László, VV Fanni gyilkosa. Az ítélet ellen nincs helye fellebbezésnek.

Életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség az ellen a férfi ellen aki ittasan, olyan erővel meg a nagymamáját, hogy az idős nő életveszélyesen megsérült.

Kecskeméti fröccsöntő és műanyagipari feldoldolgozó cégekkel kötött együttműködési megállapodást a Neumann János Egyetem (NJE) a GAMF Karán tegnap délelőtt. Az NJE Start program keretében újabb területen kínálkozik gyakorlati tapasztalatszerzési lehetőség az egyetem duális képzésében résztvevő hallgatói számára.

Sóstó után az 53-as főúton történt baleset Pirtó felé, amikor egy személyautó lassított és kanyarodott balra. A mögötte érkező járművek szintén lassítottak, de a leghátul érkező mikrobusz vezetője későn észlelte a feltorlódott gépjárműoszlopot és nagy sebességgel belerohant az utolsó autóba, az pedig az előtte lévőnek csapódott.

Két gépkocsi ütközött össze Kecskeméten, az 5-ös főút 91-es kilométerszelvényénél, az 54-es és a 44-es főutak körforgalmánál. A kecskeméti hivatásos tűzoltók mellett a társhatóság is kiérkezett a helyszínre.

Hatalmas üzlet a kiberbűnözők számára egy-egy cég internetes megzsarolása. Vírusokat juttatnak be például a vállalt rendszerébe, melynek következtében nem jutnak hozzá az adataikhoz. Ha fizetnek, akkor visszaáll a rend, ha nem akkor mindent elveszthetnek. A cégek így akár tönkre is mehetnek. Vajon hogyan lehet védekezni a láthatatlan ellenséggel szemben? Erről a problematikájáról rendeztek térítésmentes tájékoztatót a megyei iparkamara kecskeméti székházában a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságának a szakemberei.

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában