Hírösszefoglaló

2023.04.26. 15:50

Ezek a legfontosabb kecskeméti hírek április 26-án

Olvassa el a legfontosabb kecskeméti híreket!

Baon.hu

Kecskemét belvárosában gyűjtötték a szemetet a vármegyei önkormányzat munkatársai

Idén tizenegyedik alkalommal, a Föld napjára időzítve elindult a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció. Az ország legnagyobb önkéntes hulladékszedési programjához a Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata, a Bács-Kiskun Vármegyei Önkormányzati Hivatal, valamint a BKMFÜ Bács-Kiskun Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. munkatársai is csatlakoztak. A csaknem ötven aktivista Kecskemét belvárosában, a vármegyeháza környékén gyűjtötte a szemetet. Az esős idő ellenére nagyon lelkesek voltak a résztvevők, és egy óra alatt mintegy két zsák hulladéktól tisztítottuk meg a várost – mondta el Vadász-Besnyői Vera, az esemény koordinátora. Hozzátette: Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata számára kiemelten fontos a környezet védelme, az akció célja pedig nem pusztán a szemétgyűjtés volt, hanem a szemléletformálás is.

Megfogalmazták igényeiket a kecskeméti diákok a városvezetés felé

Hétfőn rendezték meg a Tavaszi Ifjúsági- és Diákfórumot a Kecskeméti Ifjúsági Otthonban, a diák önkormányzatokat összefogó Kecskeméti Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat szervezésében, melyen négy szervezet mintegy száz fiatalja vett részt. A találkozó során olyan ügyeket, igényeket fogalmaznak meg a diákok, melyek közös munkával megvalósulhatnak és beépülhetnek a város életébe. A fiatalok kérése a szociális érzékenyítés, és a tanulásmódszertan jelenlétének erősítése a középiskolákban. Mindig aktuális a fiatalok szórakozási lehetőségeinek igénye, ami folyamatos egyeztetés alatt áll. Szükséglet mutatkozik az ifjú generáció részéről a kulturális rendezvények iránt, ezek közé tartoznak a slampoetry-estek, irodalmi kávéházak vagy klubkoncertek. Visszatérő igény például az éjszakai busztjáratok kérdése, azonban amikor a busztársaság kísérleti jelleggel ilyen járatokat indított, azt a csekély érdeklődés miatt idővel megszüntették.

Együttműködési megállapodást kötött a TERMOSTAR Kft. és a Kecskeméti TE

Szerdán együttműködési megállapodást kötött a Kecskeméti TE labdarúgó klub és a KECSKEMÉTI TERMOSTAR Hőszolgáltató Kft. A szerződést Horváth Attila, a TERMOSTAR Kft. ügyvezető igazgatója és dr. Filus Andor, a KTE ügyvezetője írta alá. A baon.hu portálon megjelentek szerint: a TERMOSTAR mint kiemelt szolgáltató tevékenységéből szervesen következik a kecskeméti sportélettel való együttműködés. A vállalat fejlesztési stratégiájában és a város közösségeihez való kapcsolódásában ugyanaz a szemlélet jelenik meg: felelősségérzet a fenntartható jövőért, a következő generációk egészségéért és Kecskemét összetartó közösségéért.

Iskolásokat fogad a kecskeméti repülődandár

A kecskeméti repülődandár közösségi oldalán közzétett tájékoztató szerint május 15-ig várják az általános és középiskolás, valamint a felsőoktatási intézmények nappali tagozatos diákjainak jelentkezését. A nyílt napi programokon kizárólag előzetes regisztrációval lehet részt venni. A közlemény szerint csoportonként 38 gyermek vagy fiatal jelentkezhet két felnőtt kísérővel és naponta legfeljebb hatszáz látogatót fogadnak majd. A nyílt hét programjai között korábbi és jelenleg hadrendben lévő repülőgépek statikus és dinamikus bemutatói, valamint haditechnikai, harcászati és őrkutya bemutatók szerepelnek. A diákok kipróbálhatják a vadászgép-szimulátort, fényképezkedhetnek katonákkal, megismerhetik a pilóták ruháját, katonai toborzási tájékoztatást kaphatnak, miközben meghallgathatják a katonai zenekart is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában