Összefoglaló

2023.04.29. 21:10

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. április 29.

Összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

baon.hu

Felvételünk a kiskunhalasi buszbaleset helyszínén készült

Fotó: Pozsgai Ákos

Felborult egy autóbusz az 53-as főút Kiskunhalas és Soltvadkert közötti szakaszán, az 50. kilométernél. Több utas a műszaki mentést végző kiskunhalasi hivatásos tűzoltók segítségével hagyta el a járművet.

Ferenc pápa szombat délelőtt magánlátogatáson vett részt a Boldog Batthyány-Strattmann László Otthonban, majd átment a Rózsák terén található Árpád-házi Szent Erzsébet-templomba, ahol szegényekkel és menekültekkel találkozott. 

Szombaton tartották meg Kecskeméten a Lions Egészségnapot, melynek keretében volt közös séta, zenés flashmob, ingyenes egészségügyi szűrések, és szó esett a digitális függőségekről is.

Helvécián nagyon jó hangulatban zajlott szombaton a majális, mely a Helvéciai Futással vette kezdetét. A sportrendezvényt nagy érdeklődés kísérte, sokan érkeztek a közeli településekről is.

Az adatok szerint Magyarországon a 95-ös benzin ára jelenleg egy kiskunmajsai töltőállomáson a legalacsonyabb.

A Kecskeméti Mátrixsuli Általános Iskola táncos-mozgásos élménynappal lepte meg a napokban több kecskeméti óvoda nagycsoportosait. Közel 100 kisgyermek érkezett az iskolába a Hosszú utcai, a Klapka utcai, a Csongrádi utcai, a Mátis Kálmán Szivárvány utcai, és a Tóth László sétányi Csigabiga óvodából.

Dr. Kovács Erik, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Klímapolitikai Intézetének szenior kutatója gyakran publikál és tart előadásokat hazánkban a klímakérdések kapcsán. Ezúttal Kecskeméten a klímaváltozás természetes és emberi okairól beszélt.

Magyarország minden valódi menekültön segít – jelentette ki Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője a Premier Christian Radio brit keresztény rádióadónak Ferenc pápa magyarországi látogatásával kapcsolatban szombaton.

Sikerrel és sok közös élménnyel zárult a Fenntarthatósági témahét a kecskeméti Táncsics kollégiumban.

Az erdőket érintő klímaváltozás és egyéb károsításokkal szemben 130 darab madárodú telepítésével is küzd a Gemenc Zrt. Az ökológiai, természeti károk minimalizálására is lehetőséget nyújt a Szekszárd és Baja közelében található parkerdők madárodúval történő ellátása.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában