Fenntarthatóság

2023.04.29. 18:12

Kerékpárral mentek szemetet szedni a kecskeméti kollégisták

Sikerrel és sok közös élménnyel zárult a Fenntarthatósági témahét a kecskeméti Táncsics kollégiumban.

Sebestyén Hajnalka

A TeSzedd! országos felhíváshoz csatlakozva egy kerékpározással egybekötött szemétszedési akciót vittek véghez a diákok

Forrás: Táncsics kollégium

Garas-Ökördi Mariann, a Táncsics kollégium pedagógusa foglalta össze a tapasztalatokat. A témahét megszervezését miniszteri rendelet írja elő, ám az esemény programjait az intézmények szabadon alakíthatják négy fő téma köré szervezve. A négy téma minden évben más és más, az idén a következők voltak: hulladék(gyűjtés), települési értéktár, értékmegőrzés, energia és fogyasztás.

A Táncsics kollégiumban minden napra más-más programot hirdettek a fiataloknak. A témahét első napján Hári Ernő, a Kecskeméti Közlekedési Központ (KeKo) vezetője tartott előadást a környezettudatos közösségi közlekedés előnyeiről. A következő napon két szabadtéri program is várta az érdeklődőket. Választhatták a fiatalok a természetjáró sétát a Kecskeméti Arborétumba, a másik pedig a TeSzedd! országos felhíváshoz csatlakozva egy kerékpározással egybekötött szemétszedési akció volt, melynek célállomása idén is, mint minden évben, a Csalánosi parkerdő volt. A kollégiumból 20 diákkal keltek útra kerékpárral, hogy megtisztítsák a város környezetét attól a szeméttől, amit embertársaink hagytak maguk után. Több zsák szemetet, gumiabroncsokat, bútorokat gyűjtöttek össze a lelkes diákok.

A témahét zárónapján a város értékeinek, hungarikumainak megismeréséhez a Kecskeméti Rajzfilmstúdióba látogattak el, természetesen kerékpárral.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában