Oktatás

2024.05.14. 16:37

Turisztikai együttműködés: a diákok gyakorlati képzését támogatja a bajai technikum

Szakmai ismereteket nyújtó gyakorlati helyeket biztosít az intézmény a turisztikai szervező technikusok részére. Az erről szóló megállapodást a napokban írták alá a Magyarországi Német Általános Művelődési Központja (MNÁMK) és neves turisztikai intézmények vezetői.

Márton Anna

Látványos fejlődés jellemzi az MNÁMK Német Nemzetiségi Technikumát. Az itt tanuló diákok rendszeres résztvevői különböző szakmai rendezvényeknek, egyre biztonságosabban mozognak a turizmus és a vendéglátás területén. Szakmai ismereteiket ezentúl nívós szállodákban is bővíthetik a nyári gyakorlat idején itthon és külföldön egyaránt. Erről szól a napokban aláírt megállapodás

megállapodás baja
A megállapodásnak köszönhetően a diákok ezentúl nívós szállodákban is bővíthetik tudásukat
Fotó: Beküldött fotó

Eperjesiné Fehér Teréz szakképzési vezető elmondta: az MNÁMK-ban turisztikai szervező technikusokat képeznek. Nekik szeretnének kiváló szakmai ismereteket nyújtó gyakorlati helyeket biztosítani. Ezért indult el az MNÁMK részéről kapcsolatfelvétel a következő szakmai csoportokkal: Accent Hotels: Hirczi Anett HR-igazgató, Rokolya-Anisity Krisztina Senior HR Business Partner és Anisity István, az Ambient Hotel & Aroma Spa szállodaigazgató, Intecity Budapest: Polgár Tibor, az Intercity Hotel Budapest szállodavezetője, Thermal Hotel Visegrád: Polgár András vezérigazgató.

Anisity István, az Ambient Hotel & Aroma Spa igazgatója hangsúlyozta: szállodájuk minden részlegében szívesen látják a diákokat. Reméli, a tanulók kedvüket lelik a munkában, és ezzel utánpótlásként tekinthetnek rájuk. Polgár Tibor, az Intercity Hotel Budapest szállodavezetője ismertette a gyakornoki program lényegét. Ennek keretében a diákok a szálloda minden területével megismerkednek. Első körben ez egyfajta barátkozás a hotel légkörével, de benne van a hosszabb távú munkakapcsolat lehetősége is. 

Az együttműködésről szóló dokumentumok aláírására stílusosan az MNÁMK udvarán található Ulmer Schachtel - Ulmi dereglye mellett került sor. Peter Stübler, az MNÁMK intézményvezetője és Nuberné Honti Ivett magyar igazgató is örömét fejezte ki az együttműködés aláírása kapcsán. Megköszönték Cziráki Marietta, Molnár Kristóf, Szabóné Dr. Mojzes Angelika és Eperjesiné Fehér Teréz koordinációs munkáját. Elmondták, mindkét fél részéről fontos, hogy a szakmában legyen megfelelően képzett utánpótlás, amelyhez hosszú távon hozzájárul az aláírt együttműködési megállapodás.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában