Kiskunfélegyháza

2024.05.14. 15:46

Az épülő új kerékpárútnak köszönhetően biztonságosabb lesz a közlekedés a Csanyi úton

Hamarosan biztonságosan, a gépjárműforgalomtól elkülönítve közlekedhetnek a kerékpárosok a Csanyi úton. A napokban ugyanis elkezdődött kerékpárút megépítése Félegyháza egyik legforgalmasabb útvonalán.

Vajda Piroska

Április végén adták át a munkaterületet a kivitelezőnek és a napokban az építkezés is megindult. 

csanyi utca, Kiskunfélegyháza, munkálat
Hamarosan biztonságosan, a gépjárműforgalomtól elkülönítve közlekedhetnek a kerékpárosok Kiskunfélegyházán a Csanyi úton
Fotó: Vajda Piroska

A munkálatok huszonegy darab fa kivágásával kezdődtek, ami helyett összesen hatvan darab facsemetét ültetnek majd el. A kivitelezés várható időtartama öt hónap lesz. A beruházás során a Csanyi út mentén a Szentesi úttól a meglévő vasúti átjáróig, 1293 méter hosszúságú, egyoldali, kétirányú, 2,3 méter szélességű, aszfaltburkolatú kerékpárút épül meg. A fejlesztés már régóta indokolt, hiszen a környező gyárakat és az új bölcsődét nagyon sokan kerékpárral közelítik meg. Korábban európai uniós forrás elnyerésére már kísérletet tett a város a beruházáshoz szükséges forrás előteremtésére, sajnos sikertelenül. Ezért a kivitelezést most önerőből valósítja meg az önkormányzat, a beruházásra 240 millió forintot különített el a képviselő-testület – tudtuk meg Csányi József, polgármestertől.

 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában