Rendezvények

2023.04.29. 20:21

Futóversennyel indult a majális Helvécián – galériával, videóval

Helvécián nagyon jó hangulatban zajlott szombaton a majális, mely a Helvéciai Futással vette kezdetét. A sportrendezvényt nagy érdeklődés kísérte, sokan érkeztek a közeli településekről is.

Sebestyén Hajnalka

A sportrendezvényt nagy érdeklődés kísérte

Fotó: Bús Csaba

A Petőfi Sándor művelődési ház és környéke adott otthont az egész napos rendezvénynek. A III. Helvéciai Futáson a sportolni vágyók ötféle távból választhattak: 500 méter, valamint 2, 5, 10 és 21 kilométer. A rajtok különböző időpontokban indultak, az eredményeket mindig az egyes futamok végén tartották meg. Az ajándékokat és az érmeket Balogh Károly polgármester adta át. A nagyközség első embere külön köszöntötte a legidősebb futót, a 83 éves Rádi Imrét. 

A futóverseny mellett annak is érdemes volt kilátogatnia a rendezvényre, aki egy kis szórakozásra vágyott. A majális sokféle programmal várta az érdeklődőket. Voltak gyerekprogramok, zenés és szórakoztató műsorok egyaránt.

A majálist dr. Mák Kornél, a megyei önkormányzat alelnöke nyitotta meg. Megjegyezte, a mai rohanó világban jól esik egy kicsit megállni, melyre ez a majális tökéletes. A zenés programokon túl közösségépítő is egyben, a családok kikapcsolódhatnak, beszélgethetnek, miközben a gyerekek megtekinthetik a vármegye Mesebuszát.

A majális nosztalgikus érzéseket is nyújtott. Sok gyermek szaladgált lufival a kezében, örömmel ette a színes vattacukrot, sőt, még a körhintára is felülhetett. A vattacukrot több ízben kínálták, 800 forintért. A kisebb lufik 1000, a nagyobbak 2500–4000 forintért találtak gazdára. A körhintán egy menet 600 forintba került. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában