Katasztrófavédelem

2023.04.29. 07:16

Árokba borult egy autóbusz az 53-as főúton Kiskunhalasnál – galériával, frissítve

Kiskunhalas és Soltvadkert között történt a baleset.

Pozsgai Ákos

A rendőrség és a katasztrófavédelem járműveivel szállítják az utasokat a városba

Fotó: Pozsgai Ákos

Frissítve (12:20)

Befejezték az árokba borult busz műszaki mentését – tájékoztat a rendőrség. Az érintett útszakaszon befejeződött a műszaki mentés, így ismét teljes szélességében járható a főút.

Frissítve (9:25)

Információink szerint a buszon 55 ember utazott a két sofőrön kívül. A helyszínre érkezett dr. Bátori Gábor Kiskunhalas rendőrkapitánya is. A helyszínen a kiskunhalasi, a kiskőrösi és a kiskunmajsai mentők látták el a sérülteket. Úgy tudjuk, hogy a mentők a könnyű sérülteket a kiskunhalasi Semmelweis Kórházba szállították. 

– Azokat az utasokat, akik nem sérültek meg, a közösségek házában helyezték el, ahol ásványvizet, és szükség esetén további ellátást kapnak. 

– közölte Kuris István László, alpolgármester.

A helyszínen a kiskunhalasi és kiskőrösi rendőrkapitányság munkatársai helyszínelnek, a baleset pontos körülményeit a halasi kapitányság közlekedésrendészeti osztálya vizsgálja.

Frissítve (7:35)

A helyszínen tartózkodik Kuris István László Kiskunhalas alpolgármestere, aki a helyszínen elmondta, hogy azonnal kinyittatják a helyi művelődési házat, ahova elhelyezik az utasokat. A rendőrség és a katasztrófavédelem járműveivel szállítják az utasokat a városba.

Fülöp Róbert, Kiskunhalas polgármestere is beszámolt közösségi oldalán a balesetről.

Korábban írtuk:

Felborult egy autóbusz az 53-as főút Kiskunhalas és Soltvadkert közötti szakaszán, az 50. kilométernél – írja a katasztrofavedelem.hu. Több utas a műszaki mentést végző kiskunhalasi hivatásos tűzoltók segítségével hagyta el a járművet, amely az árokban, az oldalán fekszik. A helyszínre érkeztek a kiskunmajsai hivatásos tűzoltók is. Az egységek áramtalanítják a járművet. A mentőket is riasztották a balesethez, amelynek helyszínén félpályán lezárták az utat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában