Megelőzés

2023.04.29. 19:23

Lions egészségnapot tartottak vakvezető- és terápiás kutyákkal Kecskeméten – galériával

Szombaton tartották meg Kecskeméten a Lions Egészségnapot, melynek keretében volt közös séta, zenés flashmob, ingyenes egészségügyi szűrések, és szó esett a digitális függőségekről is.

Sebestyén Hajnalka

A klubok az egészségszűrő délelőtt keretében először közös sétát tettek

Fotó: Lions Club

A Lions Clubok Magyarországi Szövetsége minden évben meghirdeti országos egészség napját, a Lions Day-t. Ezen a napon az ország 44 Lions klubja az egészségmegőrzésre felhívó programokat, szűréseket, sport rendezvényeket, felvonulásokat tartott. Ehhez a felhíváshoz csatlakozott a három kecskeméti Lions klub is, az Első Kecskeméti Lions Club, a Kecskeméti Szent László Lions Club és a Digital Lions Club. A részletekről Harsányi Zsuzsanna, a Kecskeméti Szent László Lions Club ügyvivő elnöke adott számot. 

A klubok az egészségszűrő délelőtt keretében először közös sétát tettek. A Séta az egészségünkért program a volt Városi mozi épületétől indult. A sétán a klubtagokon és családjukon kívül részt vettek a Magyar Vakok és Gyengénlátók Bács-Kiskun Megyei Egyesülete tagjai, vakvezető kutyáikkal és kiképzőikkel, az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Mosolysziget Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthona gondozottjai, a Humán-Rehab Kiemelten Közhasznú Egyesület Farkas-villa Lakóotthona lakói és a Hungária Hovawart Klub Tenyésztő és Segítőkutyás Egyesület terápiás kutyái és természetesen bárki, aki egyetértett a séta céljával.

A csapat úti célja a Malom Központ volt, ahol zenés flashmob fogadta őket az M. Bodon Pál Zeneiskola fúvószenekara jóvoltából, Kuna Lajos vezényletével. Ezt követően ingyenes egészségügyi szűréseket tartottak. Az ingyenes éleslátás vizsgálatot a Vision-Express-nél történt, a Kecskeméti Szent László Lions Club szervezésében. A vércukor- és vérnyomás-mérés, diabetesz-szűrés, valamint diatetikai tanácsadást szintén a klub segítségével valósult meg, a saját orvostagjaik közreműködésével. 

A Digital Lions Club tagjai külön programot tartottak, melynek keretében bárki megtudhatta: mennyire kötődik a mobiljához. Néhány perc alatt letesztelhette, majd a téma kapcsán beszélgethetett digitális szakemberekkel.

A rendezvényt széles érdeklődés kísérte, sokan részt vettek a szűréseken, ismerkedtek a látássérültekkel, a terápiás és vakvezető kutyákkal és kiképzőikkel. Mintegy 50-en töltötték ki a digitális függőségüket mérő kérdőíveket is, miközben több száz lufi talált gazdára a jó hangulatú délelőttön.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában