Összefoglaló

2023.04.21. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. április 21.

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

baon.hu

Képünk a Kunfehértónál készült

Fotó: Pozsgai Ákos

A Kiskőrösi Járási Ügyészség kábítószer-kereskedelem és új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt vádat emelt egy keceli férfival szemben, aki megélhetését kristály és crack fantázianevű dizájner drog árusításából biztosította. Kiskorú ismerőse is visszatérő vevője volt.

A muzeológia rangos elismerésében részesült dr. Kriston-Vízi József etnográfus, nyugalmazott főmuzeológus, a Pulszky Társaság Múzeumandragógiai Tagozatának vezetője, akinek az Éri István-díjat adományozta a Pulszky Társaság a napokban – olvasható a Társaság Magyar Múzeumok nevű online portálján.

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársa az internetes zaklatásokról, a korosztályra gyakorolt hatásáról, megakadályozási lehetőségeiről beszélgetett a szülőkkel.

Csütörtökön a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 4 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Pénteken újabb négyoldalú megállapodás született az ország legnagyobb megyéjében. A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság, a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatósága, a Gemenci Erdő- és Vadgazdaság, valamint a KEFAG Zrt. képviselői működnek együtt.

A napokban az esti séta közben vette észre Bödő Renáta, hogy szeges virslidarabokat talált a kutyája a bajai Újvárosi lakótelepen. Bödő Renáta az Ybl sétányon, a tízemeletes panelháztól a Völgyi utcáig terjedő szakaszon körülbelül 12 darab, szögekkel megtöltött és a sétányon a fűben elhelyezett virslidarabot talált.

Nagyszabású kezdeményezéssel ünnepelték a Föld napját pénteken Kiskunfélegyházán, ahol mintegy kétezer diák vonult a város főutcájára, hogy jelképesen megölelje a több mint százéves védett platánsort.

A kormány célja, hogy 2030-ig 27 százalékra nőjön az ország fával borított területe, ezt szolgálja az Országfásítási és a Településfásítási program – jelentette be az Agrárminisztérium (AM)  közleménye szerint az erdőkért felelős államtitkár a KEFAG Zrt. Juniperus Parkerdészetben, Kecskeméten.

Hat vízsugárral oltották el az apostagi lángokat a tűzoltók. A Hunyadi utcában csaptak fel a lángok.

Árokba csúszott autónak állt meg segíteni egy BMW vezetője, aki félre állt az út szélére. Később egy érkező Opel sofőrje azonban feltehetően későn észlelte az út szélén álló autót és az oldalával neki ütközött. A baleset során a BMW bal hátsó kereke kitört, az Opel oldala pedig teljesen összetört.

A kormány a vásárlók érdekében az új intézkedéstől azt várja, hogy az árak csökkentésével és a versenyhelyzet fokozásával megállítható a túlárazás és a spekuláció, így már a közeljövőben tovább mérséklődhet a szankciós infláció.

24 órán keresztül mérik a vármegye közútjain közlekedők sebességét a rendőrök, így Bács-Kiskunban is szombat reggel 6 óráig figyelik a sofőröket.

Felhelyezték a bokrétát pénteken a TERMOSTAR Kft. Mindszenti körúton épülő fűtőmű legmagasabb pontjára Kecskeméten. A bokrétaünnepet akkor tartják az építők és építtetők, amikor elkészül az épület tartószerkezete. A tavalyi év első negyedévében indult beruházás várhatóan október 31-ig tart. Az új hőerőmű nagyban hozzájárul a kecskeméti távhőrendszer fenntarthatóságához és ellátásbiztonságához.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában