Katasztrófavédelem

2023.04.21. 08:23

Halálos balesethez riasztották a tűzoltókat Bács-Kiskunban

Csütörtökön a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 4 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

baon.hu

Halálos kimenetelű baleset történt, amikor egy személygépkocsi teherautóval ütközött frontálisan Pörböly és Alsónyék között az 55-ös főúton

Fotó: Donka Ferenc

Egy rönkfát szállító kamion és egy személygépjármű ütközött össze csütörtökön délelőtt az 55-ös főúton, Pörböly határában – írja a katasztrófavédelem. Az ütközés következtében az autó az árokba csapódott. A balesetben egy ember a helyszínen életét vesztette. A műszaki mentést végző bátaszéki önkormányzati és bajai hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével szabadították ki az áldozatot az összeroncsolódott személyautóból, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

Felborult egy traktor pótkocsija csütörtökön kora délután az 5-ös főút Kecskemét határában lévő körforgalomnál. A kecskeméti hivatásos tűzoltók egy másik traktor segítségével a felborult járművet kerekeire állították. Személyi sérülés nem történt.

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő egy családi házban csütörtökön este Akasztón, a Madách Sor utcában. Az akasztói önkéntes tűzoltók rekonstruálták az esetet, mérőműszerük kimutatta a mérgező gáz jelenlétét a levegőben, ezért értesítették a gázszolgáltató szakembereit. A lakó lélekjelenlétének és az érzékelő meglétének köszönhetően nem történt tragédia, a lakók nem szenvedtek mérgezést.

Csütörtökön egy esetben kérték a tűzoltók segítségét lakásba történő behatoláshoz.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában