Sebességmérés

2023.04.21. 17:06

Szombat reggelig Bács-Kiskun összes traffipaxa az utakon lesz

24 órán keresztül mérik a vármegye közútjain közlekedők sebességét a rendőrök, így Bács-Kiskunban is szombat reggel 6 óráig figyelik a sofőröket.

Horváth Péter

Kecskeméten is mérték a közlekedők sebességét

Fotó: Horváth Péter

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, azaz a ROADPOL fokozott ellenőrzést hirdetett Európa közútjain. A kezdeményezéséhez a magyar rendőrség is csatlakozott a korábbi évekhez hasonlóan. A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti szakemberei a Speedmarathon kampánya keretében 24 órán keresztül mérik a vármegye közútjain közlekedők sebességét – tájékoztatott Dabis Krisztina őrmester, a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. 

Érdekesség, hogy a rendőrség előzetesen megkérdezte az állampolgárokat arról, hogy hol legyenek a sebességmérő pontok és ezekből válogatták ki a szakemberek a mérések helyszíneit. A főkapitányság összes traffipaxa kint van az utakon reggel hat óta, és vármegyeszerte 70 helyszínen várható ellenőrzés. Egy-egy helyszínen két-három órán keresztül mérnek a rendőrök, majd mennek tovább a következőre. A szóvivő hangsúlyozta, hogy Magyarországon az ittasság mellett a fő baleseti ok a gyorshajtás, és erre szeretnék felhívni a figyelmet az akcióval. Fontos tudni, hogy a hitelesített sebességmérők nagyon kicsi hibahatárral dolgoznak, ami mindössze három kilométer/óra, és ezen felül már büntetnek is a rendőrök. Emellett a biztonsági övet se felejtsék el bekapcsolni a sofőrök és az utasok, mert ez is látszik a felvételeken. Az akció szombat reggel hat óráig folyamatosan. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában