Feljelentés

2023.04.21. 11:20

Döbbenetes! Valaki szeges virslidarabokkal akarja megölni a kutyákat Baján

A napokban az esti séta közben vette észre Bödő Renáta, hogy szeges virslidarabokat talált a kutyája a bajai Újvárosi lakótelepen. A befogadott kutyus és gazdája együtt sétáltak, amikor arra lettek figyelmesek, hogy a kutya nagyon szaglászik valamit. Bödő Renáta az Ybl sétányon, a tízemeletes panelháztól a Völgyi utcáig terjedő szakaszon körülbelül 12 darab, szögekkel megtöltött és a sétányon a fűben elhelyezett virslidarabot talált.

Márton Anna

Ezen a sétányon talált pár nappal ezelőtt szeges virslit Bödő Renáta a kutyával

Fotó: Márton Anna

– Először azt gondoltuk, hogy valami kutyaeledelt rakott ki valaki, mert néha megtörténik, hogy a gazdátlan állatoknak tesznek ki csontokat vagy maradékot. Akkor vettük észre, hogy másról van szó. Szofira ráordítottunk és kiköpte a szegecses virslit, de pár méter után szintén láttunk egy fűcsomóba bedugva ilyen virslit. Összeszedtük, amit találtunk, de nagyon idegesek lettünk. Féltünk, nehogy bekapjon a kutya egy szeges virslit – mondta hírportálunknak Bödő Renáta.

A döbbenetes dologról április 17-én este a közösségi oldalán tette közzé egy bejegyzést. Korábban is voltak figyelemfelhívásai, amikor látta, hogy az Újvárosi lakótelepen több helyen kutyaürülék van, amit a gazdák nem gyűjtöttek össze. Piros zászlócskákat helyezett ki a kutyapiszok mellé, így jelezve, hogy a kutyás gazdák tegyék meg a feladatukat és szedjék össze a kedvencük ürülékét.

Feljelentést tettek az állatvédők
Fotó: Márton Anna

A bajai közterület-felügyelet munkatársai április 18-án délelőtt kimentek a helyszínre, de nem találták nyomát a csapdavirsliknek, ennek ellenére jelezték a bajai rendőrségnek a bűncselekményt. Telek Zoltán vezető felhívta a figyelmet arra, hogy ilyen esetben rendőrségi feljelentést kell tenni, mert csak ők léphetnek fel a bűncselekményt elkövetőkkel szemben.

Szerencsére az ügy itt nem maradt annyiban, vannak állatvédő ügyvédek, és segítettek a feljelentés elkészítésében. Kübler Anikó, a Jeromos Állatmentő és Természetvédő Egyesület társelnöke örömmel számolt be arról, hogy jelentkezett egy ügyvédi iroda és felajánlotta segítségét.

– Nekünk nincs mindenről tudomásunk, de sajnos volt olyan hétvége, hogy Baja város különböző pontjain egy hétvégén három mérgezéses ügy is volt.

Olyan hetek is vannak, amikor semmi nem történik vagy hozzánk nem jut el az információ. De ez nem azt jelenti, hogy nem történik semmi, csak nincs tudomásunk róla. Ilyenkor az állatorvost vagy a rendőrséget kell hívni. Mi akkor szoktunk beavatkozni, amikor valaki magánszemélyként nem meri, vagy nem tudja, hogy kell feljelentést tenni. Mi civil szervezetként ezt megtesszük. Ebben az esetben is megtettük a feljelentést. Hála a jó Istennek, nagyon sokan segítik a munkánkat, nagyon hálásak vagyunk nekik – mondta Kübler Anikó. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában