Vádemelés

2023.04.21. 09:14

Kiskorú vevője is volt a keceli „kristálykereskedőnek"

A Kiskőrösi Járási Ügyészség kábítószer-kereskedelem és új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt vádat emelt egy keceli férfival szemben, aki megélhetését kristály és crack fantázianevű dizájner drog árusításából biztosította. Kiskorú ismerőse is visszatérő vevője volt.

baon.hu

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

A vádirat szerint a rendszeres jövedelmet biztosító munkahellyel nem rendelkező keceli férfi közel egy éven keresztül abból élt, hogy visszatérő vevőinek etil-hexedron tartalmú szintetikus drogot árult. A vádlott a 2020-ban még új pszichoaktív anyagnak minősülő – azóta már a kábítószerek kategóriájába sorolt – „kristály” vagy „crack” fantázianevű szert ismeretlen személyektől szerezte be, majd általában a lakásán kisebb adagokba csomagolva továbbértékesítette. Visszatérő vevői napi rendszerességgel jelentek meg a lakásán, ahol alkalmanként több adag szerhez is hozzájutottak. Volt olyan vevője, akitől közel fél év alatt legalább 1 millió forinthoz jutott. Előfordult azonban, hogy a garázsban kialakított bulihelyiségben vele együtt szórakozó ismerősének két alkalommal is ingyen adott a „crack”-ből.

Visszatérő vevője volt egy 15 éves fiú is, akinek minden esetben a buszpályaudvar mögötti játszótéren az esti órákban adta oda a „kristályt”.

A vádlott ez idő alatt több mint 1,5 millió forint jövedelemre tett szert.

A más ügyben jogerős fegyházbüntetését töltő férfit az ügyészség többrendbeli - részben 18. életévét be nem töltött személynek átadással elkövetett - új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével, valamint kábítószer-kereskedelem vétségével vádolja, ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza azzal, hogy a bűnös úton szerzett jövedelmet is el kell tőle kobozni.

Ügyében a Kiskőrösi Járásbíróság hoz döntést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában