Összefoglaló

2023.04.10. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. április 10.

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Felvételünk a ballószögi locsolkodáson készült

Fotó: Bús Csaba

Gigantikus fák rengetegének is nevezhetjük a Gemenci erdőt. Érdemes személyes barátságot kötni, akár meg is ölelni Magyarország legnagyobb, 12 méter törzskerületű fáját, a Pörbölyi Titán robosztus alakját.

A bankautomatáról tanácskoznak Fülöpjakabon.

Tényleg nincs tovább: így búcsúzott el Tóth Andi
Hosszú, tudatos tenyésztési munka eredményeként nyerte el a Törzskönyvezett Holstein-fríz állomány, minősített tenyészállat-előállító üzem védjegyet a Kiskun Farm Kft. kiskunfélegyházi tehenészete. 

Phenjan nem válaszolt az Észak-Korea és Dél-Korea között létesített forródróton megszokott reggeli telefonhívásra hétfőn.

Ballószögön hétfőn délelőtt a néphagyományokat tisztelők elevenítették fel a húsvéti népszokásokat, köztük a locsolkodást. Lovaskocsin keresték fel a fiúk és férfiak a népviseletbe öltözött lányokat és asszonyokat. A kölnik mellett előkerültek a szódásüvegek is.

A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház is felhívja a figyelmet a nemzeti rákellenes nap alkalmából a szűrések fontosságára.

Kreisch Zoltán amatőr vadfotós Bács-Kiskunban, a Kunszentmiklósi Természetvédő Petőfi Vadásztársaság területére jár ki fényképezni, ahol sikerült lencsevégre kapnia egy eddig ismeretlen őzbakot.

A „Madarasi Gyermekekért” elnevezésű játszótér átadását tartották meg nagycsütörtökön. Az átadáson részt vett Zsigó Róbert, Baja és térsége országgyűlési képviselője, és Vedelek Norbert, a Bács-Kiskun Vármegyei Önkormányzat alelnöke.

Idén is megelevenedtek a magyar húsvéti hagyományok Kiskunhalason a színes tojásokkal és szalagokkal díszített húsvéti ivókútnál a Pásztortűz Egyesület szervezésében. A vödrös locsolkodás sem maradhatott el, a mélykúti Barkóca Tánccsoport és a Vadvirág Tánccsoport tagjai elevenítették fel a hagyományos locsolást. 

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában