Húsvét

2023.04.10. 18:53

Vödörből locsolták a lányokat Halason – galériával

Idén is megelevenedtek a magyar húsvéti hagyományok Kiskunhalason a színes tojásokkal és szalagokkal díszített húsvéti ivókútnál a Pásztortűz Egyesület szervezésében. A vödrös locsolkodás sem maradhatott el, a mélykúti Barkóca Tánccsoport és a Vadvirág Tánccsoport tagjai elevenítették fel a hagyományos locsolást. Volt tojásgurító verseny, közös táncolás és az érdeklődők kóstolót kaptak a felkínált húsvéti sonkából és tojásból is.

Pozsgai Ákos

A vödrös locsolkodás idén sem maradhatott el Halason

Fotó: Pozsgai Ákos

A Pásztortűz Egyesület tizenöt éve tartja hagyományos locsolkodását az alföldi városban, néhány éve a városháza előtt épült ivókútnál. Ide várták az érdeklődőket húsvéthétfőn, ahol a mélykúti Barkóca és a Vadvirág Tánccsoport tagjai elevenítették fel a hagyományokat. A vödrös locsolkodás idén sem maradhatott el, a lányok nem menekülhettek, a legények közrefogták őket és már repült is a hideg víz a nyakukba. 

A kellemes tavaszi napsütésben sokan összegyűltek a Pásztortűz Egyesület rendezvényén, ahol a gyerekek a tojásgurító versenyt élvezték a legjobban, míg mások táncra perdültek, voltak, akik pedig a feltálat húsvéti sonkát és tojást kóstolták meg. Az eseményről a közmédia is összefoglalót készített a hétfő délutáni hírfolyamba, természetesen a helyszínről bejelentkező Molnár H. Boglárka riporter sem úszta meg szárazon, jókora adag hideg vizet kapott a nyakába.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában