Összefoglaló

2023.04.09. 21:02

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. április 09.

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

baon.hu

A gyerekek húsvéti díszeket készíthettek a hétvégén

Fotó: Pozsgai Ákos

Az eladásra szánt, 300 forint átlagos rezsi mellett kínált kunbaracsi kastélyról szeptemberben már olvashattunk. A helyi ingatlanpiac kínálatában ritkaságnak számító, eladó szépség ára azóta leheletnyi csökkenésen ment át.
Nem először rendeztek neves birkózóversenyt Kiskunfélegyházán a Városi Sportcsarnokban. Ezúttal a Plus Market Kupát az U15-ös korosztály szabadfogású férfi és női magyar bajnokságát bonyolították le.

Húsvét ünnepének előestéjén, nagyszombaton a mise tűzszenteléssel kezdődött a kiskunhalasi Szent Péter és Pál apostolok templomában is, ahol Seffer Attila plébános megáldotta a húsvéti gyertyát, amellyel bevitték a fényt a templomba. Jelképezve, hogy elérkeztünk húsvét nagy ünnepéhez, amelyben a sötétségből kivezető fény a gyász csendjét, a remény és az öröm fényességévé változtatja.

Vasárnap reggel komoly tűz ütött ki két raktárban a német nagyvárosban, és a levegőben lévő füstgázok és vegyszerek okozta veszély miatt szélsőségesen veszélyesnek minősítette a helyzetet a tűzoltóság.

Legalább öten megsérültek egy lakóház összeomlásának következtében Marseille központjában szombat éjjel. A hatóságok azt gyanítják, hogy a ház robbanás miatt dőlt romba.

Június végéig elindulhat az az online árfigyelő adatbázis, amelynek fejlesztéséről még márciusban állapodtak meg kormányzati szervek. A cél egyértelmű, erősíteni a versenyt a boltok között, tudatosabbá tenni a fogyasztót, ami végső soron az árak és az infláció letöréséhez vezet. 

A kodályos diákok közül talán nem mindenki tudja, de iskolájuk épülete egykoron Ferenc József gyalogsági laktanyaként működött, 1892-ben adták át. Kecskemét egyik legrégebbi épületét szerencsére megmentették az utókor számára.

A Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét a férfi kosárlabda Magyar Kupa négyes döntőjében a Szolnokkal csapott össze vasárnap a bronzéremért. A címvédő ellen végül nem volt esélye ezúttal a hírös városiaknak.

Ferenc pápa vasárnap a világhoz intézett húsvéti üzenetében arra kérte az oroszokat, hogy "keressék az igazságot" országuk ukrajnai háborújával kapcsolatban. A katolikus egyházfő továbbá párbeszédre szólított fel az izraeliek és a palesztinok között a közelmúltbeli erőszakos cselekmények után.

Színes programokkal várták az ünnepi hétvégén a kikapcsolódni vágyó családokat Kiskunhalason és Kunfehértón is. A Végh kúriában kézműves-foglalkozáson, a kunfehértói művelődési házban tojásfestésen, míg a Csetényi Élményparkban tojásvadászaton vehettek részt a gyerekek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában