Összefoglaló

2024.04.25. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. április 25.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

A Petőfi utcában szerdán lerakták annak a bölcsődének az alapkövét, amelynek létesítésére 420 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a város önkormányzata. A projekt keretében két csoportszobás, 28 kisgyermek befogadására alkalmas bölcsőde épülhet fel.

a nap legfontosabb hírei, összefoglaló, hírek
Megnyitották az első Kecskeméti Ifjúsági Fesztivált
Fotó: Bús Csaba

Csütörtökön egy együttműködési megállapodás megkötésével egyszerre megnyitották az első, hagyományteremtő szándékkal létrejött Kecskeméti Ifjúsági Fesztivált. A programsorozat középpontjában, április 25-27. között a fiatalok, az ő érdekeik, kéréseik állnak.

A kunszentmiklósi rendőrök egy 79 éves apostagi férfival szemben nyomoztak, aki légpuskájával karon lőtte szomszédasszonyát.

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség kifosztás kísérlete, magánlaksértés és többrendbeli lopás miatt vádat emelt egy nővel szemben, aki számos bolti lopás mellett éjjel egy családi házban a gyermekszobában kutatott, aminek zajára a gyermek felébredt, kérdőre vonva a tolvajt és visszavette tőle az íróasztaláról elvett pénzt.

A Bányai Júlia Technikum és Szakképző Iskola 100. születésnapja tiszteletére állófogadással egybekötött zárünnepséget rendeztek április 24-én. Az eseményen részt vett Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője, Nyirati Klára polgármester, Farkas Attila, az iskola nyugalmazott igazgatója, valamint a városi intézmények vezetői, a partnerek képviselői.

A repce elvárható termésének felét elvitte az aszály és az erős kora tavaszi felmelegedés. Homokhátság szántóföldi növényei máig a késő őszi esőkből élnek.

Kiskunfélegyháza legidősebb polgárát, Juhász Istvánnét köszöntötték 105. születésnapja alkalmából csütörtökön a Csanyi úti idősek otthonában. A születésnapi ünnepségen könnyekben és nevetésben sem volt hiány, mint ahogy Erzsike néni életében is volt öröm és bánat egyaránt.

Kié lesz a legszebb kert? Küldje be fotóját! Országos fotópályázatot indítunk a kertészkedőknek. Egymillió forint a fődíj.

A magyar rendőrség napja alkalmából rendezett nyílt napot a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön a rendőrség kecskeméti épülete előtti téren és az épület udvarában. A nyílt napra nagy számban érkeztek az óvodások, iskolások, akik színes és informatív programokon vehettek részt, és beleláttak a rendőrségi munka érdekességeibe.

A rendőrség és a hadsereg beszámolói szerint a brit fegyveres erők egyik elitalakulata, a királyi családhoz kötődő rendezvényeken is gyakorta szereplő udvari lovasság, a Household Cavalry öt lova lovasát levetve elszabadult, és végigvágtatott a londoni belvároson – adta hírül az MTI.

Szűkszavú közleményben tudatta a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház közösségi oldalán az intézmény vezetése, hogy távozott posztjáról dr. Szepesvári Szabolcs főigazgató.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában