Programok

2023.04.09. 21:17

Húsvéti játszóházba és tojáskeresésre is várták a családokat Halason és Kunfehértón – galériával

Színes programokkal várták az ünnepi hétvégén a kikapcsolódni vágyó családokat Kiskunhalason és Kunfehértón is. A Végh kúriában kézműves-foglalkozáson, a kunfehértói művelődési házban tojásfestésen, míg a Csetényi Élményparkban tojásvadászaton vehettek részt a gyerekek.

Pozsgai Ákos

Húsvéti dekorációt készíthetek a gyerekek

Fotó: Pozsgai Ákos

A hűvös, esős idő sem riasztott vissza az érdeklődőket az ünnepi hétvégén a kikapcsolódástól. Kiskunhalason, a Végh-kúriában várták az embereket nagypénteken és szombaton, ahol a Motolla Hagyományőrző Műhely szervezett kézműves-foglalkozást. Húsvéti figurákat készítettek és tojásokat festettek a gyerekek.

A kunfehértói művelődési házban családi hétvégével készültek a szervezők, ahol a gyerekek mellett a szülők is bekapcsolódhattak a tojásfestésbe és a húsvéti dekorációk készítésébe. Volt tojásvadászat és közös filmnézés is.

Ugyancsak tojásvadászatra várta húsvétvasárnap a szabadba vágyókat a halasi Városmenedzser Kft. a Csetényi Élményparkba, ahol minden tojásgyűjtő ajándékot kapott. A legügyesebbek ingyenes csónakázásra jogosító jegyet kaptak, a fődíj egy családi eseményhez köthető ingyenes helyszínbiztosítás volt.

A programok húsvéthétfőn folytatódnak délután 13 órától a Városháza előtti feldíszített húsvét kútnál, a Pásztortűz Egyesület szervez hagyományőrző húsvéti locsolkodást, amelyet az M1 híradójának közvetítésén keresztül, az ország távolabbi részein élők is láthatnak majd.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!