Szentmise

2023.04.04. 18:15

A húsvétra hangolódott ötszáz pedagógus Kecskeméten

Lelki napon gyűltek össze Kalocsa-Kecskeméti Egyházmegye pedagógusai szombaton a kecskeméti Nagytemplomban, hogy Húsvéthoz közeledve lélekben is töltekezzenek.

Sebestyén Hajnalka

Dr. Bábel Balázs Kalocsa-Kecskeméti Érsek-Metropolita homíliájában rámutatott a Húsvét valódi jelentőségére

Fotó: Hornyák Ildikó

A kecskeméti Szent Imre Katolikus Általános Iskola részéről Hornyák Ildikó foglalta össze a meghitt, Húsvétra hangoló esemény részleteit. Dr. Bábel Balázs Kalocsa-Kecskeméti Érsek-Metropolita homíliájában rámutatott a Húsvét valódi jelentőségére, amit Szent János evangélista egyik mondatával foglalhatnánk össze: „Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy mindaz, aki őbenne hisz, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.” (Jn.3,16.)

Fotós: Hornyák Ildikó

Prédikációját pedig a következő mondattal zárta az érsek atya: „Legyünk a tanúi Isten szeretetének és jóságának, mert ez képes megmenteni a világot!” A Szentmise után a több mint 500 résztvevő átvonult a kecskeméti Petőfi Sándor Katolikus Általános Iskolába, ahol Bábel Balázs két elmélkedést tartott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában