Angol verseny

2023.03.14. 11:49

Magyarországot képviselték Németországban a bajai diákok

Egyedüli magyar oktatási intézményként a Magyarországi Németek Általános Művelődési Közponjából három tanuló részt vett az International Student Leadership Institute pályázatán.

Márton Anna

A diákok workshopokon, vezetőképző feladatokon, megbeszéléseken, bemutatókon, kulturális tevékenységeken, nyitott színpadon vettek részt

Forrás: Beküldött fotó

Az 1982-ben alapított nonprofit szervezet egyhetes nemzetközi, vezetői továbbképzést ajánlott olyan tanulóknak (16–18 éves korig), akik kiválóan beszélnek angolul, hiszen a program teljes mértékben angol nyelven folyt.

A bajai intézményből Stéfely Zsófia (9. b), Magdali Nóra Napsugár (9. b) és Jeszenszky Zétény (10. c) vett részt a tanfolyamon. A németországi Oberwelsben 180 kiválasztott diák gyűlt össze Európa különböző országaiból egy hétre. A diákok workshopokon, vezetőképző feladatokon, megbeszéléseken, bemutatókon, kulturális tevékenységeken, nyitott színpadon vettek részt. A szemináriumot „régensek” vezették. Ők olyan visszatérő diákok, akiket a résztvevők az előző évben választottak meg. Az egyhetes képzés célja a résztvevők vezetői képességeinek fejlesztése volt.

A résztvevőket a házi versenyen az angol munkaközösség két tagja választotta ki szóbeli feleletük alapján. Csak az úti költséget kellett fizetniük, vonattal utaztak, a szállás és az étkezés ingyenes volt. Stéfely Zsófiának mintegy kétszáz ember előtt kellett prezentálnia. Utolsó este az a megtiszteltetés érte, hogy  a jelenlévők szavazatai alapján bekerült azok közé, akik jövőre visszatérhetnek a táborba. 

Az egy hét során sikerült új barátokat szerezniük Európa különböző országaiból. Jeszenszky Zétény szerint nagyon izgalmas hét volt. A különböző kultúrák, emberek és vélemények színessé tettek minden foglalkozást. Modern volt a tanmenet és a környezet, szuper feladatok voltak, érdekes programokon vettek részt, mindezt angol nyelven. Szerintük ennyi kell egy jó szervezésű táborhoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában