Összefoglaló

2023.02.17. 20:51

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. február 17.

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

baon.hu

Képünk a Kálmán Lajos népdaltalálkozón készült

Fotó: Bús Csaba

A kunszentmiklósi közlekedési szakemberek vádemelést javasolnak egy férfi ellen, aki egy fának csapódott az autójával, a balesetben ő és utasa is megsérültek.

Holtság Károly kezei alatt több híres épület üvegablakai megszépültek már. Mostani munkáival kapcsolatban megemlítette, hogy Békésszentandráson, a híres szőnyeggyárból múzeumot és szállodát építenek.

Postacsomagoknak álcázva, csaknem 170 millió forint értékű utánzatokat; órát, táskát, parfümöt, bébi- és felnőttruhákat próbált egy román férfi Németországba szállítani.

Pénteken rendezték meg a Kálmán Lajos népdaltalálkozót a kecskeméti Pöttömkert Óvodában. A kisgyermekek csodálatosan énekeltek, a házigazdák pedig néptáncot adtak elő.

Elkezdődött a kecskeméti repülőtér körüli zajgátló védőövezet kijelölése. Ennek előnye, hogy a repülőtér fenntartója következményekkel szembesülhet, ha túllépi az előírt zajszintet a zajgátló védőövezetben.

Vonatkerti játszóház elnevezésű mozgásfesztivált rendeztek a Bajai Eötvös József Általános Iskolában a leendő elsősök részére.

Ráczné Földi Judit mandátumszerzése még az ellenzéki pártokat is megosztja, Gyurcsányék azonban közölték, ők a pokolra is elmennének érte.

Egy 350 millió forintos beruházási csomag keretében, kormányzati forrásból öt forgalmas utcát újítanak fel Kiskunhalason, ebből három útszakasz – a Dr. Nagy Mór utca, a Kuruc vitézek téri lakótelepen egy szakasz és a Vadkerti út – elkészült, ezeket egy bejárás keretében adták át pénteken délelőtt. Az útfelújítások hamarosan a Batthyány és az Árpád utcában folytatónak.

Már hagyománynak számít, hogy Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata elismerésben részesíti kiemelkedő eredményt elérő sportolóit az esztendő elején. Ez most sem történt másként, közel 150 sportembert díjaztak pénteken

Két gépkocsi karambolozott az 5-ös főút 80-as kilométerszelvényénél, Kecskemét térségében pénteken este. A járművekben csak a vezetők utaztak, egyikük beszorult, a kecskeméti hivatásos tűzoltók feszítővágóval szabadították ki

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában