Eötvös József Általános Iskola

2023.02.17. 11:20

Minőségi választás lehet a gyerekeknek és a szüleiknek a bajai iskola – galériával

Vonatkerti játszóház elnevezésű mozgásfesztivált rendeztek a Bajai Eötvös József Általános Iskolában a leendő elsősök részére. A tavaszi beiratkozás előtt Radnóti Miklós igazgató bemutatta az intézményt és a leendő tanítónőket a gyermekeknek és szüleiknek. A többórás fesztiválhangulatú rendezvényen kilenc állomás próbatételeit oldották meg közösen a gyerekek, de a cél nem csupán a pontszerzés, sokkal inkább az élmények begyűjtése volt.

Márton Anna

A bajai iskolában vidám mozgásfesztivált tartottak a leendő elsősöknek

Fotó: Márton Anna

– Az a célunk, hogy az áprilisi 20-21-i beiratkozáskor minél többen legyünk. A tervünk az, hogy három osztály indulhasson, bár most már hagyományosan két tanítót mutatunk be – mondta a baon.hu-nak Radnóti Miklós intézményvezető.

Az igazgató büszkén tájékoztatott arról, hogy a tavalyi évben a Bajai Eötvös József Általános Iskolában volt a legmagasabb a beiratkozó elsősök száma, több mint hetvenen választották az iskolát. Az intézményvezető a továbbiakban kitért arra is, hogy az alkotópedagógia és az élményszemlélet az egyik fontos célkitűzésük a jövőben, ennek érdekében a pedagógusok nemzetközi kurzusokra is pályáznak. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a frontális, hagyományos osztálytermi foglalkozások kiszélesednek és projektalapú oktatást terveznek, a törvényi kereteken belül természetesen. Az élménypedagógia módszerei szerint, minden tanítás és tanulási folyamat középpontjában a tanuló saját élményének kell állnia.

Az Erasmus Plusz pályázaton hét pedagógus vesz részt. Ami azt jelenti, hogy nyártól a következő tanévig egyhetes nemzetközi kurzuson képezhetik magukat. Vannak, akik angol, francia vagy épp német nyelven hallgatják az élménypedagógiai kurzusokat. – Fontos a disszemináció, tehát a tudásmegosztás a kollégák körében. Egy belső képzésen továbbadjuk a kollégáknak a tudást és a tapasztalatokat. Remélhetőleg az egész nevelőtestület magáénak érzi majd az élménypedagógiát – részletezte Radnóti Miklós igazgató.

A Bajai Eötvös József Általános Iskola tagja az Aktív Iskola Programnak, melynek keretében az egyik legfontosabb cél, hogy olyan támogató környezet alakuljon ki az iskolában, amely arra törekszik, hogy minden tanuló elérje az optimális fizikai és mentális fejlődéséhez, illetve jóllétéhez szükséges, életkorának megfelelő mennyiségű és minőségű testmozgást, tudtuk meg az intézményvezetőtől. A feltételeknek való megfelelést a Magyar Diáksport Szövetség szakemberei támogatják és értékelik. 

– Az intézmény nagy hangsúlyt fektet az idegen nyelv oktatására is. 

Büszke is vagyok arra, hogy mire hetedik vagy nyolcadik osztályba kerülnek a gyerekek, már több diákunk is középfokú nyelvvizsgát tud tenni. 

Elsősorban angolt tanítunk, ami az ötödik osztályban már felmenő rendszerben, heti öt órát jelent, de természetesen van lehetőség más idegen nyelv választására is a délutáni foglalkozásokon. A kerettantervi ajánláshoz képest 40 százalékkal több idegen nyelvi órát tudunk biztosítani. Ez azt jelenti, hogy mi a szabad sávunkat elsősorban erre fordítjuk – tette hozzá az intézményvezető.

Az Eötvös József Főiskola Nemzetiségi és Idegen Nyelvi Intézete méri hetedikben, illetve nyolcadikban az angol nyelvi tudást. Továbbá az iskolában a tavalyi tanévtől kezdődően a digitális kultúra tantárgyat az 5-6. évfolyamon a robotika oktatásával,  3D nyomtatással, lézervágással színesítik. 

– Összességében elmondható, hogy a vonatkerti iskola folyamatosan megújuló törekvése minőségi választás lehet az általános iskolába lépő gyerekeknek és szüleiknek. Hagyomány és megújulás, érték és lehetőség, ezt kínálja a Bajai Eötvös József Általános Iskola – zárta gondolatait Radnóti Miklós. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában