Galériával

2022.05.12. 10:33

Levéltárban jártak a rendhagyó óra keretében a kecskeméti Kodályosok

Petőfi korába kalauzolták el szerdán a Kodályos diákokat a kecskeméti Levéltárban. Korabeli térképek, dokumentumok, fotók segítették az időutazást.

Sebestyén Hajnalka

Rendhagyó órán vettek részt a diákok. Fotó: Sebestyén Hajnalka

A Petőfi-emlékév kapcsán a Magyar Nemzeti Levéltár Bács-Kiskun Megyei Levéltárában levéltár-pedagógiai előadásokat, rendhagyó történelem órákat tartanak. A programok fókuszban Petőfi Sándor áll, melyet a hozzá kapcsolódó levéltári dokumentumok által jelenítenek meg.

Diák csoportokat korábban több alkalommal fogadtak rendhagyó órára több témában, a járványhelyzet után azonban először tegnap érkeztek fiatalok. A Kodály Iskola szakgimnáziumi 11. osztályosai rendhagyó történelem és irodalom óra keretében ismerkedtek Petőfi korával, a költő életével, illetve a korabeli Kecskeméttel, ahol rövid életéből több évet is eltöltött. 

A történelmi visszatekintést a kordokumentumok alapján Hlbocsányi Norbert főlevéltáros és Gönczi Gergő levéltáros tartották meg. A diákok érdeklődve hallgatták, miközben nézegették a térképeket, és dokumentumokat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában