Galériával

2022.05.12. 18:37

A fiatal tehetségekért szólt a Halas Concert Band muzsikája

Közel félmillió forint gyűlt össze a Tehetségek városa című ösztöndíjprogram keretben szervezett halasi baptista templomban tartott jótékonysági hangversenyen, ahol a Halas Concert Band tagjai muzsikáltak.

Pozsgai Ákos

A fiatal zenei tehetségeket támogatnák. Fotó: Pozsgai Ákos

Fotó:

A programot a Kiskunhalasi Fúvószenekari Egyesület alapította, célja a Kiskunhalas és vonzáskörzetében élő fiatal zenei tehetségek felkarolása és zenei tanulmányaik elősegítése és támogatása. A halas Conert Band első jótékonysági koncertjén közel félmillió forint gyűlt össze a támogatói jegyek megvásárlásából és más felajánlásokból. – Mindenképpen folytatjuk a koncerteket a hosszú távú terveink megvalósításához – nyilatkozta Lauer Zsolt karnagy, aki elárulta azt is, hogy ősszel újabb koncerttel készülnek.

A városban nagyon sok a fiatal zenei tehetség, az egyesület fő célja a fúvós zenekultúra népszerűsítésén túl, hogy nyisson a fiatalok felé, segítsen megtalálni az utat, hogy ők is részesei lehessenek a magyar zenekultúra ápolásának és fejlesztésének. 

Az ösztöndíjprogram keretében a tehetségek oktatási és hangszervásárlási támogatása mellett, művészeti versenyeket, szakmai kurzusokat, fórumokat és zenei táborokat szerveznek, a művészeti neveléshez kulturális műhelyeket működtetnek, valamint nemzetközi kapcsolatokat építenek.

Aki segíteni szeretné a fiatal zenei tehetségeket, azt többféle módon is megteheti, eseti támogatással, egy-egy hangszer megvásárlásával, vagy koncerttámogatással. Ezen kívül cégek, vállalkozások támogatását is várják a zenészek, akiknek hosszabb távú támogatás időtartamára, a koncerteken megjelenési lehetőséget biztosítanak, valamint zenés közreműködéssel viszonozhatják a támogatást a vállalkozás saját rendezvényein.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában