Jótékonyság

2022.02.23. 07:00

A tragédia hallatán összefogtak a csólyospálosiak

Üszkös romok, málladozó falak emlékeztetnek Belák Péterék tanyáján arra a januári napra, amikor néhány óra alatt a tűz martalékává lett alsópálosi tanyájuk. A tragédia hallatán a helybeliek összefogtak: szállást, ételt biztosítottak a házaspárnak, illetve számlát is nyitottak a megsegítésükre.

Tapodi Kálmán

A műsorban fellépők remek hangulatot teremtve szórakoztatták a közönséget. Fotó: Tapodi Kálmán

„Ne vigaszt nyújtsunk, hanem segítsünk!” – ezzel a felhívással hirdette meg jótékonysági koncertjét az idén tizennyolc éves Csólyospálosi Tamburás Együttes, amely a szintén helybeli Kalapos Néptáncegyüttessel lépett színpadra múlt szombaton a közösségi házban. 

– Ha segíteni kell, akkor a csólyospálosiak már máskor is megmutatták, hogy képesek az összefogásra – emlékeztetett az esten Á. Fúrús János polgármester, aki köszöntőjében felidézte, hogy amikor a helyi önkéntes tűzoltóknak 2,5 millió forint kellett az új járművük megvásárlásához, a csólyospálosiak összeadták a hiányzó összeget. 

A műsorban fellépők remek hangulatot teremtettek. A tamburások a népzenei összeállításuk mellett egy könnyűzenei blokkal is meglepték a szép számban összegyűlt közönséget. A jótékonysági estet záró közös éneklésbe a Kalapos Néptáncegyüttes tagjai is bekapcsolódtak. A fia­tal táncosok erre az alkalomra átdolgozták azokat a koreográ­fiákat, amelyekkel nemrégiben felléphettek a Nemzeti Színházban tartott Pajtaszínházi Szemlén, ahol Bács-Kiskun megyét képviselve a „Legendás nyolc bé” amatőr színjátszóival álltak színpadra. 

Á. Fúrús János polgármestertől megtudtuk: a jótékonysági esten közel 1 millió forint gyűlt össze a Belák házaspár megsegítésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában