kecskemét

2021.10.18. 16:48

Közlekedésbiztonsági szakmai programot tartottak a polgárőröknek

Az Országos Polgárőr Szövetség és a Közlekedéstudományi Intézet között 2021. évre megkötött támogatási szerződésben szereplő közlekedésbiztonsági képzés szakmai programját tartották október 16-án, szombaton Kecskeméten, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság nagytermében. A szakmai napon Pest és Bács-Kiskun megye összesen 100 polgárőre vett részt.

Horváth Péter

Fotó: Horváth Péter

A szakmai eseményen dr. Fekecs Dénes, az Országos Polgárőr Szövetség gazdasági és pénzügyi elnökhelyettese, a Bács-Kiskun Megyei Polgárőr Szövetség elnöke köszöntötte a résztvevőket. Dr. Fekecs Dénes az üdvözlést követően tájékoztatta a hallgatóságot a Polgárőrség aktuális helyzetéről és a szervezet előtt álló feladatokról, különös figyelemmel a Küldöttgyűlés és az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottsága állásfoglalásaira.

Az elnökhelyettes tájékoztatója után Pest megye közbiztonsági helyzetéről és a rendőrségi baleset-megelőzési éves program végrehajtásáról hangzottak el információk Dr. Gyetvai Tibor rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsostól, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettesétől. Gyetvai ezredes tájékoztatójában kitért a rendőrség és a polgárőrség közötti együttműködés tapasztalataira, méltatva az egyesületek és a hatóság közös munkáját, majd elvárásokat is megfogalmazott a jövőt illetően.

Arató László rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese Bács-Kiskun megye vonatkozásában számolt be a közbiztonság helyzetről, illetve a polgárőr egyesületek és a rendőrség együttműködéséről, kiemelve a számos közös akciót és a együtt végzett munka magas színvonalát.

Fotó: Horváth Péter

A Fehér Könyvként is ismert Európai Uniós közlekedésbiztonsági célkitűzésekről szólt Bóbis Attila rendőr alezredes, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője, majd tájékoztatott az országos baleseti helyzetről és a rendőrség 2021. évi baleset-megelőzési programjáról. Szó esett még a KRESZ főbb szabályairól, a változó és új közlekedési szabályok tükrében, valamint az egészségügyi követelményekről is.

Farkas Attila rendőr főtörzszászlós, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának baleset-megelőzési előadója előadásában megfogalmazta a rendőrség javaslatait a polgárőrök baleset-megelőzés érdekében végzett közterületi szolgálatára. Ez érinti a Mobil KRESZ parkok használatát, az Egy iskola-egy polgárőr programokat és a közterületi szolgálatot is. A képzési szakmai napot Dr. Fekecs Dénes zárta gondolataival

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában