fejlesztés

2021.10.20. 19:55

Elkészült a csemői faluház alapja

Épül az új faluház Csemőn. A polgármesteri hivatal bővítéseként megvalósuló könnyűszerkezetes épület betonalapját már lefektették, és hamarosan felhúzzák az acél tartószerkezetét is. Várhatóan négy hónapig tart a kivitelezés.

Horváth Péter

dr. Lakos Roland, Csemő polgármestere

Fotó: Horváth Péter

– Már most látszik, hogy parádés évet zárhatunk. A pandémia alatt beadott összes pályázatunk nyert, idén legfontosabb feladatunk ezek megvalósítás – értékelte az idei esztendőt a megnyert pályázatok szempontjából dr. Lakos Roland, Csemő polgármestere.

A polgármester elmondta, hogy jelenleg zajlik a csemői faluház építése, melynek betonalapját a hónap elején fektették le. A polgármesteri hivatal kibővítéseként épülő könnyűszerkezetes épület 236 négyzetméteren adhat otthont a későbbiekben a település különböző rendezvényeinek, alkalmas lesz a házasságkötések megtartására, a köztes időben pedig sportfunkciót is ellát: a délelőtti órákban az óvoda és az iskola használhatja sportfoglalkozásra, délután pedig a csemői sportegyesület szakosztályainak edzéseit tartják majd falai közt.

Lakos Roland elmondta, hogy augusztusban kötötték meg a nyertes ajánlattevővel a kivitelezésre vonatkozó vállalkozói szerződést. Megtörtént a statikai vizsgálat is, valamint a kivitelező megrendelte az acélszerkezeti elemeket és a paneleket. A kivitelezés szeptember utolsó hetében kezdődött a bontási munkákkal. A betonalapot október elején tették le, és hamarosan kezdődik a vázszerkezet építése. A kivitelezés optimális időjárási körülmények között négy hónapot vesz igénybe – tájékoztatott a polgármester.

A Magyar Falu Program 40 millió forintos támogatásához mintegy 15 millió forint saját erős többletet biztosít az önkormányzat az alapanyagok drágulása miatt.

Lakos Roland emlékeztetett, hogy számos egyéb beruházás is megvalósult idén a községben. Az év elején befejeződött a központi orvosi rendelő gyermekorvosi épületrészének energetikai felújítása, amihez önerős fejlesztésként megszépült az előtte lévő tér is. Tavasszal négy új játszóeszközt alakítottak ki az óvoda udvarán a Magyar Falu Program biztosította forrásból. Szintén a Magyar Falu Program 35 millió forintos pályázati forrásából készült el a Mikebudai út 506 méteres újraaszfaltozása szeptember végén, valamint LEADER-pályázat keretében tanösvény épült az Ökocentrumban. A Pénzügyminisztérium pályázatán elnyert 87 millió forintból épül a minibölcsőde, ami várhatóan még idén befejeződik.

A Sportcentrum műfüves pályájának részleges felújítása és az épületben található öltöző fűtési és melegvíz-rendszerének kialakítása a Belügyminisztérium több mint hétmillió forintos támogatásából valósul meg. Jelenleg az egyszerű beszerzési eljárás zajlik, a beruházás várhatóan novemberben elkészül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában