felújítás

2021.10.18. 08:01

Árpádka visszakerül a kecskeméti városháza homlokzatára

Újabb mérföldkövéhez érkezett a kecskeméti városháza felújítása, csütörtökön 14 órakor a homlokzat legmagasabb pontjára visszakerül a 2019 nyarán leemelt és azóta felújított városvédő szobor, a helyi köznyelvben Árpádkaként emlegetett cinköntvény – közölte az önkormányzat.

Hraskó István

Fotó: BUS CSABA

A 227 centiméter magas Rathausmannt 1894. augusztus 14-én szállították Hirmann Ferenc budapesti fémöntő műhelyéből Kecskemétre, mintegy 125 éven át volt kitéve az időjárás viszontagságainak. Ahogy a teljes kecskeméti városháza, így a szobor is megújult. Felújítását Hódmezővásárhelyen, Pálfi Lajos bádogos mester műhelyében végezték.

Az úgynevezett Rathausmann, azaz a „városházaember” október 21-én, csütörtökön kerül vissza a kecskeméti városháza homlokzatára. A szobor visszaemelése nyilvános, minden érdeklődő kecskeméti megtekintheti az eseményt. Árpádka helyére emelése előreláthatóan 14 órakor kezdődik – közölte az önkormányzat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában