galériával

2021.09.26. 16:57

Jó hangulatban telt az Őszi zsongás névre keresztelt batyus buli

Kihasználva a szép, napsütéses időt hagyományteremtő céllal Őszi zsongás néven batyus bulit szerveztek a tiszaugi Arany János utcában szombaton.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: Hegedűs Gabriella

A kezdeményezés fő mozgatója és az ötletgazda Hegedűs Anikó volt, aki azért álmodta meg a családias hangulatú összejövetelt, hogy az utcabeli gyerekeket kicsit „kirobbantsák” a telefonok és egyéb kütyük rabságából, a szülők pedig jobban összekovácsolódjanak. A szomszédok azonnal igent mondtak a szervezésre, melynek eredményeképpen a kis csapat nemcsak az Arany János utcabeli embereket, de a falu többi lelkes, kikapcsolódni vágyó lakosát is megmozgatta.

Hegedűs Gabriella családtag mesélt a fantasztikus hangulatú eseményről. Elmondta: batyus buli lévén a résztvevő családok hozzájárultak a menühöz, melynek fő fogása a bográcsban főtt birka-, őz-, és vaddisznópörkölt volt, melyhez a húst az egyik szülő és a szervező házaspár biztosította, Ancsa ugyanis vadászként évek óta együtt járja férjével a vadászmezőket. Édesapja, a néhai vadászpilóta, Hegedűs Ernő, „Gege” emlékét idézte fel az ő szájíze szerint elkészített pörkölt. Ancsa az ő nyomdokaiba lépve lett vadász, s tanulta meg tőle azt is, hogy hogyan kell jókedvű társaságot maga köré toborozva az elejtett vadat úgy megfőzni, hogy még a bogrács alján maradt szaft is biztosan elfogyjon.

Fotó: Hegedűs Gabriella

Az utca lezárásáról és a mulatozók biztonságáról a helyi Polgárőr Egyesület tagjai gondoskodtak a rendezvény időtartama alatt. Délelőtt 11-től este 7 óráig egyre több ember jelent meg az Arany János utcában, spontán csatlakozva a jókedvű társasághoz. A csillámtetoválás és az arcfestés után kezdésként a kicsiket Edit óvónéni szórakoztatta, aki utcazenészként közismert dalokkal buzdította éneklésre az aprónépet. Később a mókás feladatokból álló vetélkedő versenyszámaiba mindenki részt vett életkortól függetlenül. Volt madzagra függesztett fánk evése, kötélhúzás. labdajátékok, sorverseny, végül pedig utcabál, melynek nyitányaként a felcsendülő Limbo hintó és az elengedhetetlenül hozzá tartozó rúd még a kismamákat is táncra késztette: volt, aki babakocsival táncolt át alatta.

A jó hangulatú rendezvény záró akkordja a közelben meggyújtott tábortűz volt, mely körül kicsik és nagyok vidáman énekelték a Piramis-daloktól kezdve az örökzöld, mulatós klasszikusokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában