közlekedés

2021.08.02. 10:32

Több helyen változik a forgalmi rend Kalocsán

A hétvégén megindult a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye Nagyboldogasszony-főszékesegyház körül zajló beruházásainak harmadik üteme. Mivel az ezzel kapcsolatos feladatok az eddigi helyszíneken túl már érintik a Szentháromság tér Asztrik tér felé eső oldalát is, ezért kordonnal zárták le a Kossuth Lajos utca felőli kereszteződést, így mostantól erre sem lehet továbbhaladni.

Gábor János

A Szentháromság téren még hónapokig eltartanak az ásatások és építkezések.

Fotó: Gábor János

Mint ismert, az érsekség évek óta zajló régészeti, felújítási, infrastrukturális és restaurációs projektjei miatt eddig csak a Szent István király út munkaterületek felé eső végét és az egyirányú Hunyadi János utca bejáratát kerítették el. Ezeket a kereszteződéseket továbbra sem tudják visszaadni a forgalomnak, és a folytatás miatt most az Asztrik tér irányába is megszűnt a közlekedés. Bár az előbbi kettő lezárás a térfelújítás utolsó napjáig, várhatóan ez év végéig érvényben marad, utóbbi jóval rövidebb ideig fog fennakadásokat okozni a forgalmas belvárosban.

Az önkormányzat közleménye szerint a Szentháromság tér Asztrik tér felé eső oldalán nem december 31-ig, hanem szeptember 10-ig lesz érvényben az útzár, vagyis a tanévnek legfeljebb az első hetében fog gondot okozni a Nagyasszonyunk Katolikus Intézménybe, vagy a Bajai SZC Kalocsai Dózsa György Technikum és Kollégiumba igyekvőknek.

Mivel a közterület eddig a Kossuth Lajos utca felől egyirányú volt, ideiglenesen megváltoztatják a forgalmi rendet, hogy a területen lévő iskolák a másik irányból, a Martinovics Ignác és a Kunszt József utcáról is megközelíthetőek legyenek. A szokottól eltérő haladási irányokat frissen kihelyezett közlekedési táblák jelzik.

A Szentháromság téren még hónapokig eltartanak az ásatások és építkezések.
Fotó: Gábor János

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában