testvérváros

2021.07.29. 13:28

Móricgátiak tartottak agapét Gyergyón

Móricgáti delegáció vendégeskedett a hétvégén a falu testvértelepülésén, Gyergyószentmiklóson, ahol részt vettek szombaton a Szent Anna-­kápolna búcsúi ünnepén. A szentmisén a Szűzanya édesanyját, Jézus Krisztus nagymamáját köszön­tötték.

Vajda Piroska

Len Emil alpolgármester ünnepi beszédében a nagymamák fontosságát emelte ki. Mint mondta, a mama a család legjobb barátja, aki mindenkinek képes vigaszt nyújtani a nehéz pillanatokban. A mama már csak a puszta jelenlétével olyan meghitt hangulatot teremt maga körül, amely a világ összes gondját képes levenni a vállunkról. A mama tudja, hogy a boldogság nem kézzel fogható, hanem a lélekből fakad, ugyanakkor azzal is tisztában van, hogy az egyre inkább anyagias világunkban mekkora jelentőséggel bírnak azok az értékeink, amelyeket otthonról hozunk.

A szentmisét követő agapé főszereplői a móricgátiak és az anyaországbeli barátok voltak, akik a több mint 500 megjelentet bográcsos ételeikkel vendégelték meg a régi barátság jegyében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában