testmozgás

2021.06.20. 07:14

Probojáczné Túri Éva tornaórát tartott a kecskeméti Wojtylában

A Wojtyla Barátság Központ népkonyhai ebédlőjében hosszú szünet után ismét tornaórát tartott Probojáczné Túri Éva, ezúttal a helyi Horvát Települési Nemzetiségi Önkormányzat képviseletében.

Sebestyén Hajnalka

Székről végezhető tornagyakorlatot végeztek az idősek

Fotó: Sebestyén Hajnalka

A sportélet ismert szakembere nyugdíjasként is szívügyének tekinti a rendszeres testmozgást. Korábban nagyon népszerűek voltak az időseknek szóló tornaórái.

A napokban tagtársaival, a horvát nemzetiségi önkormányzat delegáltjaival, Probojácz Miklóssal, Princz Jakovics Tiborral és feleségével járt a népkonyhán, a felajánlott 120 adag ebéd kiosztása előtt a rászorulók örömmel vettek részt a székről végezhető tornagyakorlatokban.

Székről végezhető tornagyakorlatot végeztek az idősek
Fotó: Sebestyén Hajnalka

– A tornagyakorlatokat mindig úgy állítom össze, hogy azok megfeleljenek a résztvevők egészségi állapotának. Ha tehát valakinek fájdalmat okoz egy adott mozgásütem, esetleg szédül tőle, lehet lassítani, illetve elhagyni a kellemetlenséget okozó részeket. Mert mozogni minden korban érdemes. Ha még nem alakultak ki betegségek, azért, ha pedig már megvan a baj, akkor azért – hívta fel a sorsközösség figyelmét.

A Wojtylában eseménydúsan telnek a napok. Bálint Sándorra is megemlékeztek a napokban a Wojtyla Akadémia résztvevői.

A néprajzkutató, művészettörténész, egyetemi tanár Bálint Sándor (1904–1980) életpályáját idézték fel abból az alkalomból, hogy Ferenc pápa elismerte a neves etnográfus hősies erényeit. Ezzel pedig küszöbéhez érkezett a „legszögedibb szögedi” boldoggá avatása. A programon részt vett Lévai Jánosné tanácsnok, önkormányzati képviselő, valamint Bereznai Zsuzsanna, a Kecskeméti Katona József Múzeum nyugalmazott főmuzeológusa és Finta József, a kecskeméti Nagytemplom plébánosa, akik felidézték a Kecskeméthez is kötődő néprajzkutató életútját.

Fotó: Sebestyén Hajnalka

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában